MENIU

VENITURI URIAȘE pentru pensionarii care lucrează în ministere. Cine sunt SPECIALII din aripa tânără a României

Polițiști - imagine cu notă sugestivă

În timp ce românii muncesc zeci de ani pentru o pensie derizorie, specialii din sistem ies la pensie la doar 40 și ceva de ani. Iar coaliția de guvernare nu a decis încă dacă va crește vârsta de pensionare pentru cei cu pensii speciale. În Guvern sunt, în prezent, demnitari sau înalți funcționari publici pensionați și la 42 de ani. Ei s-au reangajat și primesc atât pensie, cât și salariu de la stat și ajung la câteva mii de euro pe lună. 

Banca Mondială a recomandat României creșterea vârstei de pensionare pentru cei care, în prezent, ies la o vârstă fragedă, cum ar fi magistrații sau cei care provin din structurile de forță. Mulți ies în prezent la pensie înainte să împlinească 50 de ani. Coaliția de guvernare amână să ia o decizie în această privință.

Între timp, în Guvern sunt mai mulți pensionari speciali tineri care lucrează și încasează atât pensie specială cât și salariu.

Este și cazul lui Romeo Simionescu. Născut în 1974, el a trecut în rezervă în 2016, după 20 de ani în cadrul MAI, în ultimii ani – 2011-2016, fiind șef Birou Protecție Internă din cadrul Serviciului Informații și Protecție Internă Gorj. Simionescu este secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne.

Anul trecut a luat o pensie de 9.000 de lei pe lună și un salariu de aproximativ 9.700 de lei pe lună.

O altă persoană din Guvern care a ieșit la pensie la o vârstă fragedă este Corvin Nedelcu, secretar general al Ministerului Mediului.

Un alt pensionar special, retras din câmpul muncii și revenit într-o funcție de demnitate publică, la Ministerul Muncii, condus de Marius Budăi este Florin Sergiu Dobrescu.

Secretarul de stat s-a pensionat din Poliție la vârstă de 49 de ani și 8 luni. Acum la 51 de ani și jumătate deja are o pensie lunară care depășește 8.000 de lei, plus salariul de la Guvern.

Un salariat normal, care nu beneficiază de legi speciale, iese în România la pensie la 63, dacă e femeie sau 65, în cazul bărbaților.