MENIU

MAJORAREA PENSIILOR - noi promisiuni. Marius Budăi: Pensiile vor creşte de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%

Ministrul Muncii Marius Budăi

Seniorii României continuă să primească promisiuni din partea guvernanților privind majorarea pensiilor, în timp ce iarna bate tot mai stringent la ușă, temperaturile au scăzut în timpul nopilor și al dimineților, iar costul vieții de zi cu zi este din ce în ce mai ridicat. De data aceasta, cel acre le dă speranțe pensionarilor este tot ministrul Muncii Marius Budăi, care și-a reafirmat, joi, susținerea pentru majorarea punctului de pensie. 

O majorare a pensiilor cu rata inflaţiei ar însemna un plus de 5,1 - 5,2%, pentru că trebuie să ne raportăm la inflaţia din 2021, conform prevederilor legale, şi ar fi prea puţin, de aceea propunerea noastră este de o creştere cu minimum 10%, de la 1 ianuarie, a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, Marius Budăi.

Potrivit ministrului Muncii, autorităţile luptă pentru creşterea puterii de cumpărare, fiind o diferenţă "foarte, foarte mare" între a apăra o putere de cumpărare şi a o majora.

Ministrul a precizat, pe de altă parte, că principalul target al instituţiei pe care o conduce este acela de a creara locuri de muncă şi că cei care sunt apţi de muncă trebuie calificaţi şi orientaţi în carieră, astfel încât să aibă o meserie şi să poată lucra.

"Nu cred într-o familie care se bazează doar pe alocaţiile copiilor", a punctat Budăi.

Referindu-se la modificările privind impozitarea contractelor pentru angajaţii part-time, Budăi a spus că pot fi anumite nemulţumiri, dar că este nevoie de o relaţie corectă angajator-angajat.

Totodată, ministrul a menţionat că numărul contractelor full-time a crescut, în prezent fiind cu 43.000 de contracte în plus, la care se adaugă cele peste 150.000 transformate în normă întreagă.