MENIU

Dan Voiculescu, propunere esențială pentru a preveni un val de concedieri

Dan Voiculescu, propunere esențială pentru a preveni un val de concedieri

Într-o postare pe blog, Dan Voiculescu notează o propunere "esențială" pentru a preîntâmpina scenariul tot mai des vehiculat în mediile economice legat de concedierile în masă. 

"În contextul crizei economice declanșate de pandemia de Coronavirus – cele mai importante burse la nivel mondial au înregistrat “prăbușiri istorice” în ultimele zile – o măsură esențială pentru agenții economici români o reprezintă reducerea semnificativă a taxării muncii", scrie Dan Voiculescu.

"În prezent, în România taxele și impozitele depășesc 40% din salariul brut. Concret, pentru ca angajatul să primească “în mână” 2000 de lei, angajatorul plătește la stat (pentru sine și pentru angajat) aproape 3500 de lei. Pentru a preveni un val de concedieri cu un efect de domino asupra întregii economii naționale, este necesară reducerea imediată a taxării muncii la 20% din salariul brut în perioada stării de urgență. Ulterior, după renunțarea la starea de urgență, acest prag să nu depășească 30% pentru încă cel puțin 12 luni", explică acesta. 

Mai multe articole despre:
dan voiculescu