MENIU

Bucureștenii s-au săturat să plătească pentru a sta în frig. Val de debranșări de la termoficare

Tot mai mulți bucureșteni racordați la sistemul centralizat de termoficare s-au săturat să primească apă caldă și căldură cu porția așa că au decis să de debranșare! Datele arată că numărul solicitărilor pentru debranșare a crescut cu 33% față de anul trecut, iar numărul este dublu față de anul 2019. Cele mai multe cereri de debranșare s-au înregistrat în sectorul 6, iar oamenii atrag atenția că nu pot plăti pentru astfel de servicii. 

Potrivit datelor furnizate de Termoenergetica, principalul furnizor de apă caldă și agent termic în sistem centralizat, cele mai multe solicitări de decupplare au fost primite din sectorul 6. 


- sectorul 1 - 201 de cereri de debranșare
- sectorul 2 - 671 de cereri de debranșare
- sectorul 3 - 424 de cereri de debranșare
- sectorul 4 - 504 de cereri de debranșare
- sectorul 5 - 538 de cereri de debranșare
- sectorul 6 - 1.338 de cereri de debranșare

Astfel de solicitări vin în contextul în care chiar aplicația Termo Alert, care monitorizează în timp real parametrii de funcționare ai termoficării, arată că în anumite perioade aproape un sfert dintre locuințele branșate la Termoelectrica nu primeau suficientă căldură sau chiar nu aveau deloc.

Luni la prânz, de exemplu, 73% dintre locuințele din București primeau agent termin în parametrii corespunzători.

 

Recent, directorul Termoenergetica a afirmat că perspectiva anului 2023 aduce și elemente pozitive, pentru că există fonduri europene pentru reabilitarea a 400 din cei 1.000 de kilometri de rețea de termoficare.