MENIU

Activitatea Trans – Oil Group, apreciată în cadrul conferinței internaționale J.P. Morgan la Londra

Activitatea Trans – Oil Group, apreciată în cadrul conferinței internaționale J.P. Morgan

Activitatea Trans-Oil Group a fost apreciată în cadrul conferințe internaționale J.P. Morgan pe tema situației de pe piețele emergente, care s-a desfășurat astăzi, 21 septembrie, la Londra, informează realitateadinmoldova.md. 

Prezent la eveniment, fondatorul companiei, Vaja Jhashi, a vorbit despre situația economică din Republica Moldova și din regiune după 24 februarie, 2022.

Vaja Jhashi a relatat despre provocările pe care le-a înfruntat Trans-Oil Group, ca urmare a crizei economice și războiului ruso-ucrainean. În acest context, s-a referit și la consecințele interdicției de restituire a TVA la exportul de ulei de floarea-soarelui, instituită de către Comisia pentru Situații Excepționale.  

“În urma negocierilor, interdicția a fost anulată. Și noi apreciem această decizie, care a restabilit  dreptatea, funcționarea corectă a mecanismului TVA în stat. Ca urmare, ramura procesatorilor de floarea-soarelui din Republica Moldova va putea să funcționeze normal și să asigure, în continuare, piaţa internă cu ulei de floarea-soarelui de calitate. Acum, mai mult ca oricând, este important ca noi, Grupul Trans-Oil, şi statul, reprezentat prin autoritățile Republicii Moldova, să ne manifestăm ca parteneri ”, a menționat Vaja Jhashi.