MENIU

Triunghiul Bermudelor din Romania. Nu este sub apă, ci sub pământ

Pentru amatorii de mistere și inexplicabil, Triunghiul Bermudelor este unul dintre cele mai importante repere. Un astfel de loc în jurul căruia i-au țesut diverse povești, unele stranii, altele de-a dreptul înspăimântătoare, există și în România, Diferența este că nu se află în adâncurile apelor, ci ale pământului.

Peştera Polovragi, din Oltenia, este unul dintre monumentele naturale în jurul căruia s-au țesut numeroase legende.

 

Potrivit cercetătorilor, ar fi fost locul unde se adunau vracii şi iniţiaţii dacilor, aceştia fiind capabili să vindece toate bolile vremii cu ajutorul unei plante magice numite Polovraga. Ipotezei istorice i s-a atașat și legenda că în peșteră ar fi sălășuit însuși Zamolxis, zeitatea supremă a strămoșilor.

 

În urmă cu peste 100 de ani, s-a descoperit un tunel care pleca din Polovragi şi avea ieşire în cetatea Sarmizegetusei, ceea ce a alimentat și legendele despre comorile dacice, care au atras numeroşi aventurieri.

 

Toţi au murit tragic, cauza invocată fiind blestemul lui Zamolxis, care încă protejează locul, potrivit DIR, la fel cum Piramidele egiptene erau protejate de blestemul faraonilor.

 

Astfel, există zeci de relatări din popor, despre ciobani cărora le-au dispărut oile, văcari care au rămas fără vacile din faţa ochilor, nuntaşi cărora le dispăreau de pe mese băutura şi mâncarea – lăsându-i muţi de spaimă şi bolnavi de nebunie. Acesta este motivul pentru care persoanele care studiază fenomenele paranormale au numit zona „Triunghiul Bermudelor din Oltenia”.

 

De altfel, un sinistru avertisment, care le dă fiori vizitatorilor, este așa-numita "Moartea cu coasa", realizată în negru de fum în jurl anului 1600.

Mai multe articole despre:
triunghiul bermudelor pestere polovragi mistere