MENIU

Dârele albe de pe cer bagă zâzania între români. De la "miroase a medicamente" la "mă simt minunat"

Discuțiile legate de dârele albe lăsate pe cer de avioane au luat forma unei noi dispute naționale în România. Fie că înclina spre teoriile cu o bază științifică sau, din contră, înclină să creadă explicații mai extravagante, românii sunt la fel de vehemenți în a-și apăra punctul de vedere. 

Pe un pagină de Facebook dedicată fenomenelor stranii, de origine extraterestă, o postare legată de o interpretare a generalului în rezervă Emil Străinu pe tema dârelor albe a generat o dispută aprinsă.

 

ÎN UNELE NOPȚI MIROASE A MEDICAMENTE

Unul dintre susținătorii teoriei că urmele de pe cer sunt un fenomen negativ a afirmat că a "văzut cum mi s-a uscat un gutui după ce un avion destul de mare zburând la altitudine mică a trecut deasupra curții mele. Era senin, dar culmea picau picături de "apă" ce inițial au pătat toate frunzele copacilor pe unde au căzut... Uneori nopțile miros a "medicamente".

 

Un alt comentator expus acțiunii "dârelor albe" a comentat ironic: "Aici unde locuiesc aproximez 50 de curse aeriene zilnic..ce lasă dâre chiar deasupra curții ! ..de ani de zile, însă mă simt minunat."

 

CHEMTRAILS, UN PERICOL REAL, DAR NU ÎN ACCEPȚIUNEA COMPLOTISTĂ  

 

Potrivit specialiștilor, dârele albe lăsate pe cer de aeronave, sunt într-adevăr periculoase pentru mediu, dar nu neapărat în accepțiunea teoriilor conspitaționiste pe această temă.

Aburii formează adevăraţi nori care reflectă lumina soarelui înapoi în spaţiu, ceea ce ar duce la o răcire a Pământului, iar pe de altă parte menţin razele infraroşii în atmosferă, ceea ce creează un efect de încălzire.

Dungile albe se formează atunci când avioanele zboară printr-un aer foarte rece şi umed.

 

UN PARLAMENTAR ROMÂN A CERUT O ANCHETĂ

 

Subiectul dârelor de pe cer a depășit însă nivelul disputelor personale. Recent, un deputat român a cerut Autorității Aeronautice Civile să-i explice de ce apar dâre albe pe cer. Mihai Lasca a trimis o adresă în care cere să i se spună ce proveniență au „liniile albe de lungime considerabilă”, linii care ar persista ore întregi pe cer.

Mai multe articole despre:
darele albe liniile albe chemtrails emil strainu