MENIU

Cea mai perversă femelă păianjen. Ritualul bizar prin care-și atrage partenerul care-i place

Femela păianjen are un renume sinistru când vine vorba de ritualurile sexuale din lumea necuvântătoarelor. Multă lume știe povestea văduvei negre, cea care-și devorează partenerii masculi, după consumarea actului. Ei bine, o altă femelă păianjen are un ritual la fel de bizar, dar mai subtil și nu întotdeauna cu final nefericit.

Femela păianjen care țese pânze în formă de pâlnie are unul dintre cele mai bizare comportamente pentru împereche: se preface că este moartă, astfel încât partenerul mascul să se apropie de ea fără teama că ar putea fi mâncat, potrivit specialiștilor care studiază arahnoidele, scrie LiveSciene.

Înscenarea este chiar mai subtilă. Dacă partenerul i se pare potrivit, păienjenița se preface în continuare că este moartă, lăsându-l să se apropie. În schimb, dacă nu-i place partenerul, devine extrem de agitată și-l gonește.

În stare de moarte aparentă, cunoscută sub numele de catalepsie sexuală, femela își încolăcește picioarele în jurul corpului, iar această poziție îi permite masculului să-și facă treburile fără să se teamă că va deveni gustarea de după sex.

La unii păianjeni țesători de pâlnie, numiți astfel pentru forma distinctivă a plasei pe care o întind, este cunoscută forma de canibalism prin care femelele își ucid și consumă masculii după ce împerecherea s-a finalizat.

Mai multe articole despre:
paianjen canibal femele perversa vaduva neagra