MENIU

Vai de şoferii români care îşi lovesc maşinile şi trebuie să treacă pe la service-urile auto

Vai de şoferii români care îşi lovesc maşinile şi trebuie să treacă prin mâna asiguratorilor şi a service-urilor auto. Pe de-o parte societăţile de asigurări sunt acuzate că pentru câştigurile lor pun în pericol siguranţa rutieră. Şi asta pentru că aleg să repare piesele stricate în loc să cumpere unule noi. Pe de altă parte, asiguratorii spun că service-urile independente vând piesele mult mai scump decât ar trebui.

Asociaţia Service-urilor auto independente din România acuză că 90 la sută din societăţile de asigurări emit soluţii tehnice ilegale care pun în pericol viaţa şoferilor şi a pietonilor.

"În goana după profit, firmele de asigurare în cârdăşie cu anumite service-uri propun nişte soluţii tehnice care sunt neadecvate, sunt ilegal de a fi puse în practică în România şi care presupun repararea unor piese, reparaţii care sunt neconforme şi care pun, de fapt, în pericol, siguranţa rutieră.", spune Cristian Muntean, director General, ASSAI - Asociatia Societatilor de Service Auto Independente.


Şoferii care acceptă astfel de soluţii riscă ca la un viitor accident să plătească jumătatea din valoarea noii piese, pe motiv că cea veche a fost reparată şi nu înlocuită.


Pe de altă parte, reprezentanţii societăţilor de asigurări din România spun că soluţiille expertului de daune variază în funcţie de gravitatea incidentului. Iar acuzaţiile service-urilor sunt nefondate.


În final, toată lumea câştigă, mai puţin şoferii care trebuie să scoată de fiecare dată bani din buzunarele lor.

Mai multe articole despre:
soferi daune service-uri auto