MENIU

Solistul concertului din 11 septembrie de la Ateneul Român va fi Rudolf Buchbinder

Modificare a programului Festivalului George Enescu

Solistul concertului din 11 septembrie de la Ateneul Român, programat în cadrul Festivalului Enescu 2015 va fi cunoscutul pianist Rudolf Buchbinder. Buchbinder îl va înlocui pe Arcadi Volodos, care nu mai poate participa din motive de sănătate.

Rudolf Buchbinder va interpreta pe 11 septembrie, de la ora 16.30 , la Ateneul Român Concertul Nr. 1 pentru pian şi orchestra în re minor op. 15 de Brahms. Dirijor va fi Horia Andreescu.

Rudolf Buchbinder este considerat unul dintre cei mai importanţi pianişti de pe scena internaţională. Admis la Şcoala Superioară de Muzică din Viena la vârsta de 5 ani, rămâne cel mai tânăr student din istoria instituţiei. Invitat deseori să concerteze alături de orchestre renumite, cum ar fi Filarmonica din Berlin, cea din Viena sau New York, Orchestra Naţională a Franţei, Filarmonica din Londra, Simfonia Naţională sau Orchestra din Philadelphia, Buchbinder a colaborat de-a lungul timpului cu dirijori celebri, precum Abbado, Dohnányi, Dudamel, Frühbeck de Burgos, Giulini, Harnoncourt, Maazel, Masur, Mehta, Saraste, Sawallisch şi Thielemann. În discografia lui se regăsesc peste 100 de înregistrări.