MENIU

EXCLUSIV | Imagini nemaivăzute cu Elvis Presley, ASCUNSE timp de 56 ani, făcute publice acum

Exclusiv online | Pe 16 august, se împlinesc 40 de ani de la moartea lui Elvis Presley. Cu acest prilej, www.realitatea.net face o reverență în memoria Regelui Rock \"n\" Roll-ului și le oferă cititorilor, în premieră, câteva imagini nepublicate cu legendarul artist

 

De: Cristian Otopeanu

Suntem în 1961. Elvis Presley, care la acel moment avea 26 de ani, se întorsese din armată cu doar un an în urmă şi începuse seria celebrelor sale filme, în detrimentul concertelor live.

În primăvara lui 1961, a susținut ceea ce avea să fie ultimul său concert pentru următorii 8 ani. Practic izolat de fani, care nu îl mai puteau vedea decât în sălile de cinema, Elvis Presley și-a concentrat cariera din perioada 1960-1969 pe filme și pe albumele de studio. Cu puține excepții, însă, albumele conțineau doar coloana sonoră a filmelor în care juca.

După propriile sale mărturisiri, la un moment dat se săturase de "aceleași scenarii proaste". Nu avea, însă, ce face, întrucât era sub contract cu studiourile, iar filmele erau profitabile. Managerul său, Tom Parker, a fost cel considerat de către fanii lui Elvis drept principalul responsabil pentru izolarea idolului lor.

Revenim la vara anului 1961, când nimeni nu anticipa decepţia "Regelui", descrisă mai sus. Elvis Presley începe, la finalul lunii iulie, filmările pentru al nouălea său film, din totalul de 31. Pelicula, intitulată "Follow That Dream", a fost realizată în mai multe locații din Florida, în decurs de câteva luni.

Acesta este contextul în care au fost realizate fotografiile pe care www.realitatea.net vi le oferă acum în premieră. Aceste imagini nu au fost publicate niciodată. Ele se află în posesia site-ului realitatea.net, care a decis să le scoată la lumină. 

Cele 8 imagini rare provin de pe negativele originale, format 35mm, scanate digital. În aceste fotografii unicat, putem vedea un Elvis Presley relaxat, surprins pe platourile de filmare de la filmul Follow That Dream, în diverse ipostaze, chiar și flirtând cu partenera sa.

VEZI IMAGINILE AICI!

 

Născut pe 8 ianuarie 1935, Elvis Presley a murit pe 16 august 1977, la reședința sa, Graceland, din cauza unui atac de cord, cauzat de o supradoză de medicamente. Avea numai 42 de ani.