MENIU

Cum se scrie corect POMELNICUL de Bobotează. Mare atenție la nume

Se apropie marea sărbătoare a Bobotezei și înalți ierarhi le atrag atenția credincioșilor că este foarte important să respecte regulile de scriere a pomelnicelor. Atunci când o faceți, trebuie să acordați atenție deosebită numelor celor care urmează a fi pomeniți. 

Eepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic,  avertizează că pe pomelnice enoriașul trebuie să-și treacă numele complet.

 

”La Sfânta Împărtășanie se folosește numele complet pecetluit în apa Sfântului Botez. De exemplu, dacă la Botez ați primit Ioan-Marcu la primirea Sfintei Împărtășanii, nu spuneți doar Ioan, ci Ioan-Marcu”, a spus ierarhul.

 

SFATUL MARELUI PUSTNIC ILIE CLEOPA: NU-I MAI POMENIȚI NUMELE

IPS Calinic a venit cu precizarea după ce a fost întrebat de un enoriaș. ”Aș vrea să vă întreb, când mergem să ne împărtășim ori când trecem numele pe un pomelnic, dacă avem două nume, trebuie amândouă trecute neapărat?

Căci până acum de multe ori am folosit doar unul singur, însă am auzit mai multe controverse în legătură cu acest aspect și acum sunt convins că Înaltpreasfinția Voastră mă va lămuri!”, a fost întrebarea enoriașului, potrivit svnews.ro.

Un alt sfat pentru întocmirea unui pomelnic a venit de la marele pustnic Ilie Cleopa, care a recomandat să nu mai treceți pe pomelnice, „pentru noroc”, deaorece este ca și cum l-ați invoca pe Diavol.

Mai multe articole despre:
bobotezza polelnic sf ion biserica