MENIU

Ziua Pământului 2016. Cum arată Terra din spaţiu. Imagini spectaculoase de la NASA

Ziua Pământului

Ziua Pământului 2016. Ziua Pământului, sărbătorită în fiecare an în data de 22 aprilie, este un pretext de a ne aminti cât de fragilă este minunea vieţii în Univers. Noi imagini publicate de NASA surprind frumuseţea planetei noastre aşa cum se vede din spaţiu prin lentila unui telescop ultraperformant.

Ziua Pământului 2016 este celebrată de NASA printr-un set de imagini de calitate maximă filmate de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Ziua Pământului 2016. Clipul video de mai jos a fost înregistrat cu o cameră specială care prinde detaliide 6 ori mai precis decât orice alt aparat de înregistrare dus în spaţiu până acum.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Apocalipsa care amenință planeta și pe toți locuitorii ei

Ziua Pământului 2016. Este vorba de camera Epic Drago care are capacitatea de a înregistra imagini 6K, la o rezoluţie de 6144 x 3160. Televizoarele HD cele mai performante nu trec de 1920 x 1080.

Ziua Pământului 2016 Camera asemănătoare unui telescop ultraperformant a fost transportată recent în spaţiu de racheta SpaceX.

ZIUA PĂMÂNTULUI. NASA a mai oferit o surpriză săptămâna trecută: imagini din spaţiu cu Aurora Boreală. Luminile Nordului arată ireal văzute de pe Staţia internaţională.

ZIUA PĂMÂNTULUI este sărbătorită în toate colțurile lumii și, evident, pe Internet. Google este cel care azi ne oferă o serie de cinci imagini din mediile naturale ale Planetei Albastre: tundra, pădurea, savana, deșertul și reciful de corali. Tot acolo apar și cinci animale pentru fiecare climat în parte.

Tot pe Google putem vedea o hartă cu evenimentele care au loc cu ocazia acestei zile.

Mai multe articole despre:
ziua pământului