MENIU

ZIUA MUNCII. Marea întoarcere acasă după vacanță. Spre București, cu 18 km/h

ZIUA MUNCII. După ce s-au relaxat câteva zile la munte sau la mare, turiştii sunt nevoiţi să dea piept cu traficul infernal. Bară la bară, în ritm de melc, maşinile fac cozi interminabile pe şosele. Aşa se face că se avansează greu pe drumul dinspre munte spre Bucureşti. De la mare spre Capitală, lucrurile merg ceva mai bine. Trenurile sunt și ele aglomerate. 

La fiecare sfârşit de saptamână, dar şi după sărbători, ambuteiajele parcă fac parte din peisaj pe Valea Prahovei. Dacă în trecut valea suna de claxoane şi turiştii erau vizibil nervoşi, acum totul s-a transformat în rutină.

Reporterii Realitatea TV au făcut un experiment pentru a afla cu ce viteză medie merg șoferii de la munte spre București, după vacanța de ZIUA MUNCII. Pe unul dintre cele mai aglomerate sectoare, între Predeal și Bușteni, aproximativ 9 kilometri au fost parcurși în jumătate de oră.

În medie, deci, o viteză de aproximativ 18 km/h.

 

Se circulă cu destulă dificultate și dinspre mare spre București. La un moment dat a existat un ușor blocaj în zona podului Agigea, când s-a format o coloană de mașini de aproape jumătate de kilometru, dar între timp traficul s-a fluidizat. 

Au avut loc și câteva accidente sau incidente. La podul de la Cernavodă, un elicoper Smurd a aterizat pe carosabil pentru că medicii au fost chemați să acorde ajutor unei femei înțepate de o albină.

Nu doar şoselele sunt aglomerate. Compania de transport feroviar pare pur şi simplu depăşită de situaţie. Aşa se face că, deşi numărul de locuri a fost suplimentat cu 10 mii, trenurile care vin de pe litoral sau de la munte, sunt pline ochi de turişti.

Mai multe articole despre:
Valea Prahovei ambuteiaj 1 Mai ziua muncii pe final