MENIU

ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR, SONDAJ. Ești pro sau contra VALENTINE'S DAY?

Pro sau contra ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR

ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR este o sărbătoare care provine din tradiţia occidentală şi se sărbătoreşte pe 14 februarie.

ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR - O dată cu importul sărbătorilor occidentale au apărut şi criticile româneşti la adresa lor.  Nu este oare mai bine să ne păstrăm tradiţiile noastre? Sau o sărbătoare în plus chiar face bine dragostei? Unii spun că Valentine's Day nu face decât să adauge încă un strat de consumerism peste societate, alţii le dau replică prin faptul că sărbătorirea nu face rău, dacă e făcută cu sinceritate.

Tu ce părere ai - pro sau contra Valentine's Day? Trimite-ne comentariile tale şi fă-ţi cunoscută alegerea prin vot în sondajul de la finalul articolului.

Chiar dacă Sărbătoarea a venit în România pe filieră occidentală şi este acuzată de superficialitate, rădăcinile ei merg mult în timp. Valentin era un preot roman care a îndrăznit să se opună împăratului Claudiu al II-lea. Acesta vroia o armată puternică, însă bărbaţii nu doreau să meargă la lupte, preferând să stea cu familiile lor. Astfel încât Claudiu a interzis căsătoriile. Valentin, în schimb, nu a ascultat de ordinul împăratului şi a unit în secret cuplurile. Claudiu a aflat, l-a întemniţat şi l-a condamnat la moarte. Valentin a murit, potrivit legendei, pe 14 februarie. 

În tradiţia românească, însă, iubirea se sărbătoreşte de Dragobete, pe 24 februarie. Dragobetele este un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia şi care era un peţitor şi naş al animalelor. Românii l-au transformat pe tânărul chipeş şi neastâmpărat într-un protector al îndrăgostiţilor.

CIOCOLATA de ZIUA INDRAGOSTITILOR

De ZIUA INDRAGOSTITILOR, Google da ciocolata la toata lumea. Bineînțeles, e vorba de ciocolată virtuală, dar este cu toate astea binevenită de ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR

ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR - Trimite un mesaj persoanei iubite

ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR, cunoscută ca VALENTINE'S DAY, este sărbătorită pe 14 februarie, ocazie cu care poţi face o urare sau îi poţi trimite persoanei iubite un mesaj de ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR.

ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR, mesaje, urări, scrie Mediafax.ro. 

- Nu caut astăzi declaraţii de dragoste, ele se citesc în tot ce faci când eşti cu mine. Cu multă dragoste...

- Te iubesc, te iubesc, te iubesc, te iubesc, te iubesc, te iubesc. Pur şi simplu. Cu dragoste, de Sf Valentin!

Nu refuza dragostea cand îţi bate la uşă, beneficiază chiar şi când e la ofertă. Be my Valentine!

- Te iubesc îţi spun într-o secundă, dar ca să-ţi demonstrez îmi trebuie toată viaţa!

- Cineva mi-a spus că ziua are 24 ore, ca o oră are 60 min. Că un minut are 60 secunde, dar nimeni nu mi-a spus că o secundă fără tine e o eternitate .

- Poţi să spui 'te iubesc' într-o secundă? Dacă da, dă-mi o secundă din viaţa ta, îţi voi fura un minut, te voi săruta o oră şi te voi iubi o viaţă.

- Îţi multumesc pentru fericire, sentiment care nu ştiam ca există, îţi multumesc pentru tot.

- Pentru mine iubirea este singurul motiv pentru care mi-aş dori să traiesc o mie de ani

- Să iubeşti nu e nimic, să fii iubit e ceva, să iubeşti şi să fii iubit e totul.

- Linie. Punct. Linie punct punct punct linie. Punct punct. Punct punct linie. Linie punct punct punct. Punct. Punct punct punct. Linie punct linie punct. Adică te iubesc

- Tu eşti trecutul, prezentul şi viitorul verbului A iubi. Mulţumesc, dragostea mea!

- Dacă îmi dai şansa de a-ţi demonstra că suntem suflete pereche, îmi voi petrece fiecare zi din viaţă sărbătorind Ziua Îndrăgostiţilor cu tine.

Ziua Indragostitilor, asa cum am botezat-o noi romanii, se apropie cu pasi repezi. Ca femeie, este normal sa te astepti la un cadou special de VALENTINES DAY din partea barbatului tau, insa afla ca si ei isi doresc sa primeasca mici atentii.

Mai multe articole despre:
sondaj Ziua îndrăgostiţilor valentines day