MENIU

Ziua în care Bucureştiul s-a trezit sub 5 metri de ZĂPADĂ. Cea mai grea iarnă din istorie

În dimineaţa zilei de 3 februarie 1954, bucureştenii s-au trezit prizonieri în propriile case. Locuitorii Capitalei au avut atunci parte de cea mai grea iarnă din istorie, zăpada ajungând şi la 5 metri înălţime.  Locuitorii Capitalei au avut atunci parte de cea mai grea iarnă din istorie, zăpada ajungând şi la 5 metri înălţime. - See more at: https://www.realitatea.net/foto-cum-a-aratat-cea-mai-grea-iarna-din-istoria-bucurestiului-zapada-a-atins-5-metri-inaltime_1867691.html#sthash.1bRp859C.dpuf  Locuitorii Capitalei au avut atunci parte de cea mai grea iarnă din istorie, zăpada ajungând şi la 5 metri înălţime. - See more at: https://www.realitatea.net/foto-cum-a-aratat-cea-mai-grea-iarna-din-istoria-bucurestiului-zapada-a-atins-5-metri-inaltime_1867691.html#sthash.1bRp859C.dpuf

"Ne-am dat seama că era zăpadă mare pentru că înăuntru era întuneric, iar geamurile erau albe. Am încercat să ieşim, dar nu s-au deschis nici ferestrele, nici uşile!”, a descris succint, Dan Antoniu (66 de ani), cercetător istoric în domeniul aeronautic, începutul „Marelui viscol” care a încremenit România, la propriu, sub zăpadă, în urmă cu 57 de ani.

În acele cumplite zile ale începutului de februarie s-a înregistrat, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, cel mai puternic viscol din secolul XX. Viforul nu s-a potolit uşor şi, până la finalul lunii, avea să mai lovească în alte trei reprize, extrem de agresiv.

Tramvaiele au rămas înțepenite zile întregi în mormanele de zăpadă. Tot atunci, în 3 şi 4 februarie, vântul a atins o viteză-record în Bucureşti: 126 km/oră.

Continuarea, pe historia.ro.