MENIU

Zilele de doliu național îl lasă pe Ștefan Bănică fără concerte. Ce spune artistul?

Guvernul României a aprobat o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu (14-15-16 decembrie), perioadă în care toate manifestările artistice, culturale și sportive programate sunt anulate. 

Ștefan Bănică Jr avea programate concertele pe 15 și 16 și 17 decembrie urmând să-l țină doar pe cel fixat pe 17 decembrie. Este puțin probabil să stabilească noi date înaintea Crăciunului, practic laitmotivul spectacolelor sale deja tradiționale, căci pe 18, 19, 20 decembrie sunt programați actorii din Las Fierbinți cu spectacole de Stand Up Comedy.

Tot pe 20 Ștefan Bănică Jr se va afla la Cluj-Napoca (Sala Polivalentă).

Artistul a declarat pentru Libertatea.ro, că face eforturi să le stabilească noi date, până în ajunul Crăciunului, căci întreg repertoriul spectacolului este focalizat pe marea sărbătoare creștină.

 

Funeraliile Regelui Mihai: Guvernul a anunțat doliu național pe 14, 15 și 16 decembrie

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai I, în 14, 15 și 16 decembrie, a declarat premierul Mihai Tudose, citat de Realitatea TV.

Potrivit unui comunicat al Executivului, reprezentanții Guvernului și cei ai Casei Regale au avut marți, la Palatul Victoria, o întâlnire în care au discutat modul de implicare a instituțiilor guvernamentale în organizarea funeraliilor naționale în memoria Majestății Sale Regele Mihai.

În cadrul întâlnirii au fost stabilite activitățile, calendarul și detaliile tehnice privind desfășurarea funeraliilor naționale. Din partea Guvernului, la întâlnire au participat reprezentanți ai SGG, MAE, MApN, MAI și MFP.

Premierul Mihai Tudose a transmis marți un mesaj de condoleanțe, în care arată că Regele Mihai I a fost "un model de moralitate și demnitate pentru români".

"Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate și demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simți mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificație deosebită pentru națiunea noastră. Amintirea Majestății Sale va rămâne mereu vie. Condoleanțe Casei Regale a României, vă suntem alături și vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Tudose pe Facebook.

Fostul suveran al României Mihai I a murit marți, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

 

Evenimentele ARCUB anulate ca urmare a zilelor de doliu național

 

În semn de respect față de Majestatea Sa Regele Mihai I și în urma decretării doliului național în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, spectacolele și concertele programate la ARCUB în această perioadă vor fi anulate.

 

Spectacolele de teatru ARCUB care nu vor mai fi susținute sunt: Obsesii (joi, 14 decembrie) și  Idolul și Ion Anapoda (sâmbătă, 16 decembrie). Contravaloarea biletelor pentru spectacolele de teatru anulate va fi restituită astfel:

– cei care au achiziționat bilete de pe site-urile arcub.ro sau bilet.ro vor primi contravaloarea sumei prin virament bancar;

– cei care au achiziționat de la casa de bilete ARCUB (Str. Lipscani 84-90) își pot recupera banii prezentând biletul la ghișeu, de marți până vineri, în intervalul orar: 15:00 -20:00.

 

În aceeași perioadă nu se vor desfășura nici concerte în cadrul târgului ALT.Crăciun. Concertele vor fi reluate duminică, 17 decembrie. Programul complet va fi anunțat în curând pe arcub.ro.

 

Târgul ALT.Craciun rămâne deschis pe toată perioada (12 - 22 decembrie) și poate fi vizitat în intervalul 14:00 – 22:00. Accesul este gratuit.