MENIU

Zile foarte agitate în România. Trei cutremure, de la 3,8 la 4,7 grade pe scara Richter

Cutremur în România

În ultimele trei zile, pământul s-a zguduit puternic în România. De sâmbătă încoace, a fost câte un cutremur puternic în fiecare zi.

Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de vineri 13 martie spre sambata 14 martie in regiunea Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora locala 0h31min19sec (22h31min19sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Buzaului, zona LOPATARI, judetul Buzau (45,57 grade latitudine Nordica, 26,55 grade longitudine Estica). Seismul s-a produs la adancimea de 118 km si a avut magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a miscarii seismice nu a depasit II-III grade pe scara Mercalli.

Apoi, duminică, un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs in seara zilei de duminica, 15 martie, in regiunea Vrancea. Seismul a avut loc la ora locala 18h54min16sec (16h54min16sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut epicentrul in Muntii Vrancei, zona VIDRA-MERA, judetul Vrancea (45,80 grade latitudine Nordica, 26,93 grade longitudine Estica). Cutremurul s-a produs la adancimea de 74,3 km si a avut magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a miscarii seismice a fost de II-III grade pe scara Mercalli. Seismul nu a fost resimtit la BUCURESTI.

În fine, luni seară, aproape de ora 18:00, un cutremur de magnitudine 4,7 s-a produs în regiunea Vrancea. Seismul a avut loc la ora locala 17h49min47sec (15h49min47sec UTC). Potrivit datelor preliminare publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Vrancei, in zona COMANDAU-PIETRELE INSIRATE, in judetul Vrancea (45,68 grade latitudine Nordica, 26,41 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 140 km si a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a cutremurului a fost de IV pana la IV-V grade pe scara Mercalli. Miscarea seismica a fost resimtita in Muntenia si Moldova cu intensitat de la II-III pana la III-IV si chiar IV grade pe scara Mercalli.

Sursa: cutremur.net

Mai multe articole despre:
cutremur cutremur în vrancea