MENIU

Ziarul danez care a stârnit furia musulmanilor în 2005 nu va publica caricaturile din Charlie Hebdo

Oficialii cotidianului danez Jyllands-Posten, care a stârnit furia lumii musulmane în urmă cu 10 ani, odată cu publicarea unor caricaturi cu profetul Mahomed, au anunţat acum că nu vor republica caricaturile din Charlie Hebdo, scrie Reuters.

Mai multe ziare daneze şi europene au republicat o parte a caricaturilor din Charlie Hebdo, ca parte a articolelor pe tema atacului sângeros asupra redacţiei revistei franceze. Jyllands-Posten, cotidianul danez care a înfuriat lumea musulmană în urmă cu zece ani, atunci când a publicat mai multe caricaturi ce îl înfăţişau pe profetul musulman, a ales însă să se abţină de data aceasta.

"Am trăit cu teama de un atac terorist timp de nouă ani şi da, acesta este motivul pentru care nu vom republica caricaturile, fie că este vorba despre ale noastre sau despre cele ale Charlie Hebdo", a anunţat ziarul danez într-un editorial.

"Suntem conştienţi că în acest fel ne înclinăm în faţa intimidărilor. Siguranţa angajaţilor noştri este foarte importantă", a adăugat editorialul.

Mai multe articole despre:
caricaturi Mahomed chalrie hebdo jyllands-posten