MENIU

Încă o ZI NEAGRĂ pe piețele financiare după șocul produs de Brexit

<p>Nervozitate pe burse</p>

Acţiunile europene şi-au adâncit pierderile înspre finalul şednţei de tranzacţionare de luni, în condiţiile în care investitorii au continuat să răspundă şocului provocat de referendumul pentru Brexit. Și bursele din SUA au pornit ziua de luni în scăderi pe linie.

Indicele Euro Stoxx 50 a scăzut cu 2,11%. Acţiunile au scăzut vineri cel mai mult din 2008 în condiţiile în care votul pentru Brexit a pus Europa în faţa unor luni de incertitudine şi negocieri pentru exitul Marii Britanii.

Indicele FTSE al bursei din Londra a scăzut cu 2,03%, în timp ce DAX al bursei din Frankfurt a avut o scădere de 2,18% şi CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 2,16%. Bursa din Spania a scăzut cu 1,43%.

The S&P 500 fell 3.6 per cent on the back of the shock decision on Friday - the worst drop in ten months - and resumed its sell-off this week.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 225 puncte, în timp ce S&P 500 a pierdut 1,3%, luni.

Băncile britanice au condus în topul scăderilor, având cea mai slabă performanţă din cele 19 industrii calculate în indicele Stoxx Europe 600. Royal Bank of Scotland a scăzut cu 14%, în timp ce Barclays a scăzut cu 9,2%.

Easy Jet, compania aviatică, s-a prăbuşit cu 16% după ce s-au emis avertismente legate de scăderea puternică a cererii de bilete de avion în urma Brexitului.

Indicele MSCI Asia Pacific fără Japonia a scăzut cu 0,5%, în condiţiile în care indicii de referinţă s-au retras în Singapore, Hong Kong şi Malaezia. Indicele Topix al Japoniei a avut un avans de 1,8%, după ce s-a prăbuşit cu 7,3% vineri.

Vineri, principalele burse europene au pierdut peste 960 miliarde de euro (1.090 miliarde dolari la cursul actual) capitalizare bursieră în sesiunea de vineri, fiind afectate de puternicele scăderi pe care le-au înregistrat după decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, relatează agenția EFE.

Mai multe articole despre:
burse Brexit