MENIU

Zi de FOC pentru miniștrii Cabinetului Ciucă! 4 titulari ai unor ministere de FORȚĂ, băgați în ședință de premier: primele concluzii

Nicolae Ciucă și Sorin Cîmpeanu/ Foto: Facebook

Mai mulți miniștri ai Cabinetului Ciucă au fost convocați, astăzi, în ședință de premier. 

Prima întrevedere pe care a avut-o, astăzi, șeful Guvernului a fost cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL). Vorbim despre o o întâlnire de lucru ce s-a desfășurat la sediul Guvernului, începând cu ora 9:00, tema discuțiilor vizând măsurile pentru implementarea Proiectului ”România Educată”.

Astfel, potrivit unei informări publicate pe site-ul Guvernului, Nicolae Ciucă a analizat, astăzi, împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, problematica din educație și demersurile necesare implementării programului susținut de președintele Klaus Iohannis privind România Educată.

Cu această ocazie, premierul a decis să invite la Guvern federațiile reprezentative din învățământ, eveniment ce va avea loc mâine, de la ora 12:00, pentru o discuție pe baza proiectului de acord cu ministerul Educației.

Acordul este un pas esențial pentru implementarea optimă a măsurilor de care are nevoie sistemul educațional, precum și de sprijinire a salariaților acestuia, pentru reformarea legislației din domeniul educației în concordanță cu principiile și obiectivele strategice stabilite prin Proiectul România Educată.

“Evoluția societății noastre depinde de buna funcționare a sistemului educațional. Elevul se află în centrul acestui sistem, în care dascălii reprezintă factorul determinant. Avem nevoie de o resursă umană bine pregătită și motivată, dedicată profesiei didactice, recunoscând, totodată, rolul personalului didactic auxiliar și nedidactic în ansamblul sistemului de educație. Guvernul înțelege pe deplin importanța unei abordări coerente și incluzive a tuturor factorilor implicați în procesul de educație din România”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Potrivit agendei publice de pe site-ul Guvernului României, premierul a participat și la ședința Biroului Executiv (BEx) a PNL, de la ora 10:00. Ședința liberalilor a fost una crucială, și asta deoarece se desfășoară pe fondul nemultumirilor că guvernul i-a luat apărarea ministrului Muncii, Marius Budăi (PSD), în scandalul renegocierii PNRR. Anterior acestei ședințe s-a vehiculat chiar ipoteza demiterii din funcție a lui Budăi. 

În conferința de presă susținută la finalul BEx, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a evitat să comenteze disensiunile existente în înteriorul coaliției de guvernare.

"Discutăm în interiorul coaliției. Suntem două partide care au agende diferite (...).

Evaluate miniștrilor o face premierul, el este este cel mai în măsură (...). Ne ferim în a face aprecieri cu privire la domnul Marius Budăi", a spus Ionuț Stroe.

Imediat după ședința PNL, șeful Executivului a intrat într-o întâlnire de lucru cu miniștrii Energiei, Virgil Popescu (PNL), Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), și Agriculturii, Adrian Chesnoiu (PSD).
 
Tema discuțiilor este legată de analiza impactului măsurilor adoptate de Guvern în domeniile economic și energie pentru protejarea populației și a mediului de afaceri. 
Mai multe articole despre:
ciuca sedinta ciuca sedinta ministrii pnl psd