MENIU

Zelenski, semn de speranță în războiul pornit de Putin: „Va exista o zi de mâine. Fiecare rus să știe că Ucraina nu poate fi înfrântă”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei Foto: Profi Media

Președintele Ucrainei - Volodimir Zelenski le transmite ucrainenilor să își mențină hotărârea în fața invadatorilor ruși, pentru că războiul nu s-a încheiat și nu poate fi uitat. Zelenski amintește de reconstrucția ce va veni după ce războiul se va încheia și îi îndeamnă pe ucraineni să nu uite că „va exista și o zi de mâine”.

Pe măsură ce Rusia își intensifică atacurile asupra orașelor ucrainene, mai ales din est, în ofensiva puternică decisă de Kremlin, Volodimir Zelenski le transmite ucrainenilor că trebuie să-și mențină hotărârea. Ucraina trebuie să provoace pierderi Rusiei „pentru ca fiecare rus să-și amintească că Ucraina nu poate fi înfrântă”.

„În multe zone și orașe de pe front, din spatele frontului, există un sentiment de relaxare, dar războiul nu s-a încheiat. Brutalitatea lui crește doar în unele locuri și nu poate fi uitat. Prin urmare, asigurați-vă că ajutați armata, ajutați voluntarii, ajutați-i pe toți cei care sunt lăsați singuri în acest moment. Răspândiți adevărul despre război și crimele ocupanților”, a transmis Volodimir Zelenski pe contul său oficial de Telegram.

Președintele ucrainean a cerut ajutor internațional pentru a ajuta la reconstrucția țării sale devastate după ce războiul se va încheia, aducând un semn de speranță la patru luni de război brutal.

„Este necesar nu doar să reparăm tot ceea ce ocupanții au distrus, ci și să creăm o nouă fundație pentru viețile noastre: sigură, modernă, confortabilă, accesibilă", a mai spus Zelenski.

„Acest lucru va necesita investiții colosale, miliarde, noi tehnologii, cele mai bune practici, noi instituții și, bineînțeles, reforme. Indiferent cât de dificil este pentru noi astăzi, trebuie să ne amintim că va exista o zi de mâine", a adăugat președintele ucrainean - Volodimir Zelenski.

Ucraina a suferit o serie de lovituri devastatoare în ultima săptămână. Cel puțin 21 de persoane au fost ucise în apropiere de Odesa, când o rachetă a lovit un bloc, iar 19 persoane au murit după ce un mall din Kremenciuk a fost bombardat cu rachete rusești.

Kievul a acuzat Moscova că vizează în mod deliberat zone rezidențiale și comerciale, ocupate de civili, în timp ce Rusia neagă în mod repetat.

Forțele ruse au intensificat atacurile cu rachete asupra orașelor aflate departe de principalele câmpuri de luptă estice în ultimele zile, au declarat oficialii ucraineni. Între timp, trupele ucrainene de pe frontul de est organizează baraje intense de artilerie care lovesc zonele rezidențiale.