MENIU

Zelenski se adresează rușilor care protestează: „Vă vedem, ne-ați auzit. Luptați pentru ucraineni! Luptați împotriva războiului!”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat rușilor care au ieșit în stradă să protesteze împotriva războiului declanșat de Vladimir Putin.

Zelenski le-a mulțumit rușilor care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva agresiunii militare declanșate de Putin în Ucraina și le-a cerut să nu renunțe. 

„Către cetățenii Federației Ruse care ies să protesteze: Vă vedem. Și asta înseamnă că ne-ați auzit. Înseamnă că ne credeți. Luptați pentru noi. Luptați împotriva războiului", a transmis, vineri dimineață, Volodimir Zelenski, scrie agenția de presă ucraineană Unian.

În aceeași zi în care Putin a declnașat atacul în Ucraina, rușii au ieșit în stradă și i-au cerut liderului de la Kremlin să oprească războiul. 

Joi seară, zeci de mii de ruși au ieșit în marile orașe din Federeația Rusă, peste 40, să protesteze împotriva războiului pornit de Putin în Ucraina. Printre protestatari au fost foarte mulți tineri. Forțele de poliție au arestat aproape 2.000 dintre manifestanți.

Președintele ucrainean a anunțat că trupele ruse au început bombardamentul vineri dimineață asupra zonelor rezidențiale încă din primele ore ale zilei de vineri. 

Zelenski a mai avertizat că toate acțiunile rușilor, ale lui Vladimir Putin amintesc de al Doilea Război Mondial, de anul 1941: "Avioanele inamice operează cu ticăloșie peste zone rezidențiale, în special în capitală. Explozii teribile pe cerul dimineții deasupra Kievului”.