MENIU

Zelenski nu renunță: Pentru poporul ucrainean, RĂZBOIUL va înceta când vom primi totul luat de ruși

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că războiul cu Rusia va înceta doar dacă Ucraina își va primi toate teritoriile înapoi. Declarația a fost făcută în fața studenților francezi, într-o conferință organizată miercuri.

„Războiul se va încheia pentru poporul ucrainean doar când vom primi înapoi ceea ce este al nostru. Nu avem nevoie de prea multe, avem nevoie doar de ceea ce este al nostru.

Vrem să redăm pacea statului nostru, pământului nostru. Vrem să ne recuperăm pământul, pentru că istoria noastră este legată de el, este respectul pentru dreptul internațional.

Când vom avea tot ce este al nostru, vom pune capăt acestui război”, a declarat Volodimir Zelenski în conferința online ținută miercuri în fața viitorilor decidenți din Franța, studenții de la Științe Politice, de la Universitatea Sciences Po.

„Acum Ucraina luptă pentru dreptul său la viață și, în același timp, îi pierde pe cei mai buni ucraineni”, a mai spus Zelenski, citat de Unian.net.

Președintele Ucrainei a declarat că șansele de a pune capăt războiului prin negocieri diplomatice scad „cu fiecare atrocitate comisă de trupele ruse asupra ucrainenilor „așa cum s-a întâmplat la Bucha și Mariupol”.

„Cu toate acestea, cu fiecare sat eliberat în care se găsesc urme de execuții în masă și torturi ale civililor, ca la Bucha, Irpen și Mariupol, dorința de a vorbi cu Federația Rusă devine din ce în ce mai mică. Dar chiar dacă negocierile continuă, ele ar trebui să se desfășoare sub forma unui dialog, și nu în ultimatumuri, așa cum face Rusia”, a afirmat Zelenski în fața studenților francezi.

El le-a explicat că negocierile eficiente cu Rusia sunt posibile doar atunci când va recunoaște caracterul catastrofal al deciziilor sale și este gata să primească o pedeapsă pe măsura crimelor sale.

În plus, Zelenski a avertizat de mai multe ori că toate negocierile cu Rusia vor înceta în anumite condiții. Prima este organizarea unui pseudoreferendum în Herson pentru crearea unei așa-zise republici autonome independente Herson, după modelul Lugansk și Donețk. A doua este uciderea luptătorilor din Mariupol, retrași în combinatul Azovstal, ultima redută a orașului-port, singurul necontrolat de ruși.