MENIU

Zelenski, mesaj dur în fața parlamentului Israelului: "De ce ezitați să ne vindeți arme și să impuneți sancțiuni dure Rusiei?"

Zelenski

Președintele ucrainean s-a adresat duminică prin videoconferință parlamentului israelian. Zelenski le-a transmis parlamentarilor că “vor fi nevoiți să trăiască cu gândul că au făcut anumite alegeri în privința acestui război”, în contextul în care le-a cerut acestora să aprobe vânzarea de arme Ucrainei.

“Toată lumea știe că sistemele voastre de apărare antirachetă sunt cele mai bune, și că ne puteți ajuta poporul și să salvați viețile ucrainenilor”, a afirmat președintele Ucrainei, care a continuat: “Putem întreba de ce nu putem primi arme de la voi, de ce Israelul nu a impus sancțiuni puternice Rusiei sau nu pune presiune asupra afacerilor rusești? Alegerea vă aparține, fraților, dar va trebui să trăiți cu alegerea pe care o veți face.”

Iron Dome este un sistem de apărare antiaeriană extrem de performant, dezvoltat de două companii aeriene cu sprijinul financiar și tehnic al SUA.

Mai multe articole despre:
israle zelenski razboi in ucraina