MENIU

Zelenski, la Conferinţa de Securitate de la Munchen: „Ucraina luptă cu Rusia ca David împotriva lui Goliat”

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat vineri, prin intermediul unei legături video, ceremoniei de deschidere a Conferinței de Securitate de la Munchen, o reuniune globală anuală care se așteaptă să fie dominată de războiul Rusiei din Ucraina, relatează The Guardian.

Volodimir Zelenski a început prin a compara lupta Ucrainei împotriva agresiunii rusești cu cea dintre David și Goliat, adăugând că Kievul nu are încă „praștia lui David din Israel”, făcând probabil aluzie la întâlnirea sa de ieri cu ministrul israelian de externe, Eli Cohen.

Goliat a început deja să „piardă teren” și „va cădea cu siguranță deja în acest an”, spune Zelenski, îndemnându-i pe aliați să se asigure că nu există „nicio alternativă la victoria noastră”.

Conferinţa de securitate de la Munchen s-a deschis vineri cu un mesaj video al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi discursuri ale cancelarului german Olaf Scholz şi preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Principalul subiect de pe agenda conferinţei din acest an este războiul din Ucraina, de la a cărui lansare se împlineşte un an în 24 februarie. Pentru a doua oară consecutiv, la MSC nu va participa niciun reprezentant al conducerii Federaţiei Ruse.

Mai multe articole despre:
zelenski front razboi securitate