MENIU

Zelenski, mulțumiri lui Biden și SUA pentru ajutorul în războiul cu Rusia: „Când libertatea e apărată într-o singură țară, e apărată în toată lumea!”

Volodimir Zelenski, întâlnire cu Antony Blinken și Lloyd Austin, la Kiev Foto: Profi Media

Președintele Volodimir Zelenski a mulțumit SUA și președintelui Joe Biden pentru sprijinul „fără precedent” acordat Ucrainei în războiul început de Rusia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că apreciază „asistența fără precedent oferită de Statele Unite ale Americii Ucrainei”.

Declarația președintelui Ucrainei vine în urma întâlnirii de la Kiev a acestuia cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken și secretarul american al apărării Lloyd Austin. Întâlnirea pe care Blinken și Austin au avut-o cu Zelenski, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba, ministrul apărării Oleksii Reznikov și alți oficiali a durat aproape trei ore, dublu față de timpul alocat de 90 de minute.

„Aș dori să îi mulțumesc președintelui Joe Biden personal și în numele întregului popor ucrainean pentru sprijinirea Ucrainei, pentru poziția sa personală clară. Să mulțumesc întregului popor american, precum și Congresului american. O vedem. O simțim", a transmis Zelenski, potrivit CNN.

„Continuăm să facem totul pentru a-i alunga pe ocupanți și pentru a restabili pacea întregului nostru popor. Un element cheie al acestui proces este puterea Forțelor Armate ale Ucrainei. Disponibilitatea cantității și calității suficiente a armelor, a muniției.

Asistența pentru Ucraina a fost problema numărul unu în discuțiile cu reprezentanții Statelor Unite ale Americii care au sosit ieri la Kiev - secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin. Împărtășim aceeași înțelegere cu Statele Unite: când democrația învinge într-o țară, ea învinge în întreaga lume. Când libertatea este apărată într-o singură țară, ea este apărată în toată lumea”, a transmis Zelenski într-un mesaj video.

Despre creșterea sancțiunilor împotriva Rusiei, Zelenski a mai transmis că „înțelegem care ar trebui să fie următorii pași în această direcție. Și contam pe sprijinul partenerilor noștri”.