MENIU

Zelenski, DISCURS în Parlamentul României, astăzi, de la ora 19.00 - Decizia aleșilor pentru președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei Foto: Profi Media

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski vorbește luni seară, de la ora 19.00, în plenul Parlamentului României.

Discursul lui Volodimir Zelenski din Parlamentul României vine la doar o zi de la dezvăluirile cutremurătoare din presa internațională și ale ministerului ucrainean al apărării despre crimele de război și atrocitățile făcute de soldații ruși de la începutul invaziei ordonate de Vladimir Putin.

Programul ședinței speciale a celor două Camere reunite ale Parlamentului, luni, 4 aprilie:

19:00 - discursul președintelui Senatului, Florin Cîțu

19:03 - discursul președintelui Cametrei Deputaților, Marcel Ciolacu

19:06 - discursul premierului Nicolae Ciucă.

În final este programat discursul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta se va adresa în limba ucraineană iar traducerea în limba română va fi simultană.

Potrivit declarațiilor făcute de Florin Cîțu, discursurile oficialilor români durează câte trei minute.

„Programul a fost deja aprobat, nu există alt program. Voi vorbi eu primul, președintele Senatului, apoi Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. Domnul premier este invitat. (...)  Are şi domnia sa o intervenţie scurtă şi apoi domnul Zelenski. Trei minute, apoi 15-20 de minute dl Zelenski. Ar trebui să intre la oră fixă. S-ar putea, în funcţie de timp, să fie schimbată ordinea intervenţiilor”, a anunțat, luni, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, la Parlament.

Întrebat dacă va participa și șeful statului la ședința din Parlament, Florin Cîțu nu a precizat dacă va participa sau nu, răspunzând: „Am discutat și cu președintele Klaus Iohannis”.

Conducerea Parlamentului a stabilit programul, în Birourile reunite, după ce a fost analizată și scrisoarea din partea Ambasadei Ucrainei în România care confirmă susținerea discursului video al președintelui Zelenski în fața plenului reunit luni, de la ora 19.00.

Discursul președintelui Volodimir Zelenski are loc la cererea președintelui Senatului, Florin Cîțu, și a fost deja confirmat de Ambasada Ucrainei în România.

La începutul zilei, susținerea discursului președintelui Zelenski în fața aleșilor din Parlamentul României depindea de confirmarea unei solicitări din partea Ambasadei Ucrainei, potrivit președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu

Înainte de confirmare, Florin Cîțu, care a și anunțat discursul lui Zelenski, declara că „ obsesia asta cu birocraţia nu o înţeleg. Astăzi la ora 19.00 vorbeşte preşedintele Zelenski în Parlamentul României. Cred că ar trebui să fim toţi onoraţi de acest lucru. (...) Este o solicitare din partea mea în Birourile permanente reunite”.