MENIU

Zelenski cere NOI SANCȚIUNI împotriva Rusiei și propune un EMBARGO comercial internațional: Lăsați-i să se hrănească cu război

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat, astăzi, din nou națiunii, cu un mesaj în cadrul căruia a făcut făcut apel la introducerea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, boicotarea exportului de petrol rusesc și a importurilor, în Rusia. Apelul liderului de la Kiev vine cu doar câteva ore înaintea începerii celei de-a treilea runde de negocieri dintre delegațiile celor două țări, din Belarus. 

"Dacă invazia continuă și Rusia nu renunță la planurile sale împotriva Ucrainei, atunci este necesar un nou pachet de măsuri. Noi sancțiuni, noi pași privind sancționare a războiului și pentru binele păcii/ în favoarea păcii.Un boicot al exporturilor rusești. În particular, un refuz al petrolului și a produselor petroliere din Rusia", a afirmat Zelenski, potrivit Ukrinform

Potrivit lui Zelenski, acest lucru "poate fi numit un embargo, sau poate fi numit doar moralitate, când refuzi să dai bani teroriștilor".

Șeful statului ucrainean a stăruit asupra importanței boicotării importurilor rusești.

"Dacă nu vor să urmeze regulile civilizate, nu ar trebui să primească bunuri și servicii din partea civilizației. Lăsați-i să se hrănească cu război", a spus Zelensky.

El a spus că este convins de faptul că comunitatea internațională trebuie să acționeze și mai decisiv.

"Când cineva își pierde mințile, trebuie să-și piardă și frica și să uite de comerț. Trebuie să ne apărăm. Atât statele, cât și companiile trebuie să fie morale. Trebuie să luptăm împotriva forței inumanea care vrea să distrugă umanitatea. Succesul armatei ucranene, voința poporului ucrainean, principiile sancțiunilor internaționale - aceasta este calea către pace”, a spus Zelensky.