MENIU

Zelenski, către SUA și UE: „Dacă nu puteți închide spațiul aerian, acum, câți oameni ar trebui să mai explodeze?”

Volodimir Zelenski Foto: Profi Media

Volodimir Zelenski le-a răspuns liderilor europeni și americani după refuzul de a închide spațiul aerian de deasupra Ucrainei.

„Dacă nu puteți închide spațiul aerian, atunci spuneți o dată. Dacă nu o puteți face acum, spuneți-mi câți oameni ar trebui să explodeze, câte brațe, picioare, capete ar trebui să zboare pentru a înțelege? Spuneți-mi câți.  Vom merge să numărăm și vom aștepta”, a spus Zelenski, potrivit Unian.net.

Rada Supremă a Ucrainei a cerut comunității internaționale să introducă interdicții pentru Rusia în spațiul aerian de deasupra Ucrainei și să desfășoare forțe de menținere a păcii.

Răspunsul lui Zelenski vine după ce SUA și UE au transmis că nu pot decide restricții pentru spațiul aerian al Ucrainei și că această măsură ar trebui luată de NATO. 

Charles Michel, a avertizat că ar fi un pas prea mare și NATO ar trebui să analizeze foarte bine această decizie pentu a evita un al treilea război mondial. Și Casa Albă a trimis același tip de mesaj, joi, prin purtătoarea de cuvânt Jen Psaki.