MENIU

Zelenski, mesaj tulburător de pe frontul Ucrainei - Avertisment despre „adevărul dureros” după invazia lui Putin | VIDEO

Volodimir Zelenski / Foto: Profi Media

Volodimir Zelenski avertizează din nou despre planul „imperialist” al lui Vladimir Putin de a invada mai multe țări și cere interzicerea importurilor de petrol din Rusia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în timpul discursului său de sâmbătă târziu că agresiunea Rusiei nu s-a limitat niciodată doar la Ucraina, ci întreaga Europă a fost o țintă. Zelenski cere din nou Occidentului să impună un embargo complet asupra produselor energetice rusești și să furnizeze Ucrainei arme suplimentare.

„Ucraina nu are timp de așteptat. Libertatea nu are timp să aștepte. După ce a început agresiunea împotriva a tot ceea ce a menținut pacea în Europa, trebuie luate măsuri imediate. Trebuie să acționăm Iar embargoul petrolului ar trebui să fie primul pas. La nivelul tuturor statelor democratice, al intregii lumi civilizate. Atunci, Rusia va simți asta. Atunci, acesta va fi un argument pentru ei să caute pacea, să oprească violențele nejustificate”, a declarat Zelenski.

Folosirea forței de către Rusia a fost „o catastrofă care va lovi în mod inevitabil pe toată lumea”, a mai avertizat președintele ucrainean.

„Agresiunea rusă nu a fost destinată să se limiteze doar la Ucraina", a avertizat Zelenski, adăugând că „întreg proiectul european este o ţintă pentru Rusia". 

Scopul "coaliţiei noastre anti-război" este de a pune capăt războiului "cât mai curând posibil", nu doar ca o "datorie morală a tuturor democraţiilor", ci ca o "strategie de apărare pentru fiecare stat civilizat", a mai spus Zelenski.

Zelenski a mai spus că Ucraina este pregătită pentru o luptă dură, deoarece forțele ruse se adună în estul țării.

„Aceasta va fi o bătălie grea, credem în această luptă și în victoria noastră. Suntem gata să luptăm și să căutăm simultan căi diplomatice pentru a pune capăt acestui război", a mai spus președintele Zelenski.

Negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat că președintele Zelensky și președintele rus Vladimir Putin nu se vor întâlni decât după ce Rusia va fi înfrântă în est.