MENIU

Zelenski avertizează din nou: Dacă Ucraina cade, urmează Polonia, Moldova și România

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei Foto: Profi Media

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, avertizează din nou, la peste o lună și jumătate de război, de pericolul extinderii invaziei rusești. Zelenski spune că noile ținte ale lui Vladimir Putin, dacă va cădea Ucraina, vor fi Polonia, Moldova, România și țările baltice.

„Rusia a început un război total împotriva Ucrainei în 24 februarie. Acum suntem în aprilie. Rusia s-a bazat că va cuceri Ucraina în cinci zile. Acel termen limită l-au stabilit pentru distrugerea țării noastre și a democrației noastre.

Dar n-au avut nici cea mai mică idee cu ce urmau să se confrunte. Rusia nu a știut cât de mult ne prețuim libertatea. Ne-am apărat în fața lor mai mult decât au plănuit ei, invadatorii. Am distrus mai mult armament și echipament rusesc decât au unele armate europene. Dar nu e suficient. Rusia încă are capacitate să atace – și nu doar Ucraina – Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte, dacă libertatea Ucrainei cade.

Imaginile de la Bucha și Mariupol au demonstrat intențiile reale ale rușilor în fața întregii lumi. Ei nu pot fi opriți decât de forța armelor. Trebuie să se întâmple acum. Ucraina are nevoie de armament și resurse, avem nevoie de artilerie grea, vehicule militare, sisteme de apărare aeriană și avioane de luptă. Orice poate respinge atacul rusesc și opri crimele lor de război”, a transmis Zelenski în mesajul său de miercuri.

 
Președintele Ucrainei a cerut din nou arme pentru a învinge armata lui Putin.
„Înarmați Ucraina acum pentru a apăra libertatea”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul său în limba engleză. 

„Pentru a continua să protejeze eroic lumea de agresiunea rusă, Ucraina are nevoie de o listă specifică de arme. Chem cetățenii din întreaga lume pentru a ajuta la oprirea războiului”, a mai spus Zelenski.

LISTA lui Zelenski pentru Occident - Cum poate fi oprit PUTIN din „extinderea” în Europa. TOT ce are nevoie Ucraina ACUM