MENIU

Zelenski, apel impresionant către ucraineni după 90 de zile de lupte cu invadatorii ruși - VIDEO

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei Foto: Profi Media

Un nou apel și încurajări pentru poporul ucrainean în luptele împotriva rușilor invadatori a lansat președintele Volodimir Zelenski în discursul său din noaptea de luni spre marți.

Președintele Volodimir Zelenski le-a cerut ucrainenilor să ajute Forțele Armate și să apere poziția Ucrainei inclusiv pe plan internațional.

„Pentru a câștiga, trebuie - fiecare și toată lumea - să lucrăm pentru asta. În special, cei care sunt în spate, în ultimele linii. Ajutați armata. Protejați nevoile statului nostru prin toate platformele internaționale la care aveți acces, în comunicarea cu jurnaliştii străini, chiar și doar cu prietenii și cunoscuții voștri din străinătate”, le-a transmis Zelenski ucrainenilor.

Zelenski a amintit de situația grea în care este în prezent Ucraina și că urmează săptămâni dificile, iar cea mai gravă este lupta ce se duce în zona Donbasului, în sud-estul Ucrainei, relatează BBC.

"Bakhmut, Popasna, Severodonetsk - în aceste direcții, ocupanții au concentrat cea mai mare activitate până acum. Ei au făcut un masacru acolo și încearcă să distrugă orice urmă de viață. La propriu. Nimeni nu a distrus Donbasul așa cum o face acum armata rusă", a mai spus preşedintele Ucrainei.

"Dar nu avem altă alternativă decât să luptăm. Să luptăm și să câștigăm. Să ne eliberăm pământul și poporul. Pentru că ocupanții vor să ne ia nu doar ceva, ci tot ce avem. Inclusiv dreptul la viață al ucrainenilor", a avertizat Zelenski. 

Parlamentul Ucrainei a votat, duminică, prelungirea legii marțiale și mobilizarea generală până pe 23 august. Volodimir Zelenski anunțase cu o zi înainte că Ucraina se apără în războiul declanșat de Rusia cu 700.000 de militari.

„În prezent sunt 700.000 - aici puteți vedea rezultatul muncii a 700.000 de oameni care luptă. 700.000. Asta în timp de război", a spus Zelenski în cadrul unui interviu cu jurnaliști ucraineni.

La începutul invaziei ruse, Armata ucraineană număra 250.000 de soldați, în timp ce Rusia concentrase la granițele Ucrainei aproximativ 200.000 de militari.