MENIU

FOTO | Zelenski, cutremurat, la Bucha, unde atrocitățile rușilor au șocat lumea! Va continua sau nu discuțiile cu Putin - Anunțul așteptat

Președintele Volodimir Zelenski a ajuns luni să vadă scenele cutremurătoare de la Bucha care au tulburat o lume întreagă în ultimele ore. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat Bucha, de unde jurnaliștii și ministerul ucrainean de apărare au transmis imagini terifiante, surprinse după retragerea trupelor ruse, scrie presa locală.

Într-un interviu acordat duminică seară, Zelenski a spus că ceea ce s-a întâmplat la Bucha este genocid.

„Rusia a comis crime de război și genocid în Ucraina”, a declarat Zelenski, potrivit Unian.net.

În timpul călătoriei sale de astăzi la Bucha, un corespondent BBC l-a întrebat pe Zelenski dacă mai crede că este posibil să discute despre pace cu Rusia.

„Da, pentru că Ucraina trebuie să obțină pacea. Suntem în Europa secolului al 21-lea. Vom continua eforturile noastre pe cale diplomatică și militară", a răspuns Zelenski.

„Este foarte greu” pentru Ucraina să negocieze cu Rusia în urma atrocităților comise de forțele ruse la Bucha.

„Este foarte greu să negociezi când vezi ce au făcut aici”, a declarat președintele ucrainean, dar a avertizat că, „cu cât Federația Rusă întârzie mai mult” discuțiile cu Ucraina, cu atât situația se înrăutățește.

Acestea arată „natura, esența armatei ruse”, soldații ruși „tratează oamenii mai rău decât animalele”, a adăugat Zelenski în fața reporterilor străini.

În același timp, acesta a lansat un nou mesaj legat de intrarea Ucrainei în NATO, către liderii europeni și americani.

Purtând o jachetă de protecție și înconjurat de securitate, el a vorbit despre „liderii cheie ai țărilor lider care au luat deciziile dacă Ucraina ar trebui să fie membră NATO”, scrie CNN.

„Cred că ar trebui să vină aici și să vadă cum se termină aceste jocuri, cum se termină acest <<flirt>> cu Federația Rusă”, a mai declarat Zelenski.