MENIU

Zegrean: ”Nu suntem în situația în care guvernul pleacă dacă nu obține vot în Parlament"

Augustin Zegrean, fostul șef al CCR, a comentat decizia CCR de a admite în parte conflictul ditre Guvern și Președinție.

Augustin Zegrean a spus decizia este una corectă din punctul său de vedere, dar nu suntem în situația în care guvernul pleacă dacă nu obține vot în Parlament.

"Eu am spus că trebuia să îi numească interimari. Decizia este corectă. Chiar dacă s-a schimbat structura guvernului, pentru interimari nu era nevoie să meargă în Parlament.

La situația de acum, când se schimbă structura guvernului, Parlamentul trebuie să dea aprobare, așa scrie în Constituție. Nu suntem în situația în care guvernul pleacă dacă nu obține acest vot", a declarat Augustin  Zegrean.

Curtea Constituțională a dat, joi, o decizie în conflictul dintre președinte și premier în ce privește miniștrii interimari, care, practic dă parțial dreptate ambelor părți. Președintele Iohannis este obligat să numească ministrii interimari, iar premierul Viorica Dăncilă este obligată să vină în fața Parlamentului pentru a cere un vot de încredere.

Mai multe articole despre:
null