MENIU

Zeci de zboruri anulate, după ce piloții s-au îmbolnăvit subit. Anunţul făcut de Air Berlin

Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, a anunțat marți că a fost nevoită să anuleze aproximativ 70 de zboruri după ce un număr neobișnuit de mare de piloți au declarat că s-au îmbolnăvit, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de Internet a companiei, sunt anulate zeci de zboruri cu plecarea de pe mai multe aeroporturi din Germania inclusiv Berlin Tegel, Duesseldorf, Hamburg și Koln, notează Agerpres.

Reprezentanții sindicatului piloților Vereinigung Cockpit nu au dorit să facă niciun fel de comentarii.

Anul trecut, compania aeriană germană TUIfly a fost și ea nevoită să anuleze o serie de zboruri după ce mai mulți piloți au declarat că s-au îmbolnăvit, reprezentanții sindicali declarând atunci că angajații erau îngrijorați de posibilitatea ca discuțiile în vederea unei fuziuni să conducă la restructurări de personal și tăieri de salarii.

Luna trecută, Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, s-a declarat în insolvență, după ce principalul său acționar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar. Acest anunț a obligat Guvernul german să vină în sprijinul companiei aeriene cu un credit punte de 150 de milioane de euro pentru ca avioanele Air Berlin să poată zbura în continuare.