MENIU

Zeci de români, RĂNIŢI în Germania. Clădirea în care locuiau, INCENDIATĂ. Focul, pus intenţionat

<p>Sute de rom&acirc;ni evacuați &icirc;n urma unui incendiu</p>

Zeci de români au fost răniţi, după ce o clădire a fost incendiată în Germania, în localitatea Bergkamen, în apropiere de oraşul Dortmund. În imobil locuiau 33 de români şi 8 cetăţeni moldoveni, cu toţii angajaţi ai unei companii de construcţii. Focul a fost pus intenţionat.

UPDATE: Potrivit unui comunicat MAE, conform datelor obţinute de reprezentanții oficiului consular, toate persoanele spitalizate în urma producerii incendiului au fost externate.

În urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat că le-a asigurat cazarea într-o altă locație.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn se deplasează la locul incidentului, pentru evaluarea situaţiei şi acordarea de asistenţă consulară, în caz de necesitate.

Incendiu puternic într-un imobil din loalitatea germană Bergkamen, chiar de Ziua Naţională a României. Incendiul a fost pus intenţionat, potrivit autorităţilor locale. Focul a fost observat în jurul orei locale 2:30. La acea oră, mulţi dintre rezidenţii clădirii dormeau, astfel încât au suferit intoxicaţii cu fum.

La faţa locului au fost trimişi 180 de pompieri. Odată ajunşi la faţa locului, salvatorii au observat o maşină în flăcări, undeva în faţa imobilului. Ulterior, aceştia au constatat că uşile clădirii în care se degajase incendiul erau blocate cu anvelope auto, care au fost mistuite de flăcări.

 



Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetățeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicației cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol.

În clădire locuiau şi opt cetăţeni din Republica Moldova.

O parte dintre persoanele spitalizate au fost deja externate.

Klaus Iohannis, REACŢIE tranşantă, după atacul asupra românilor din Germania

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Român de Externe, Consulatul General al României la Bonn urmărește îndeaproape evenimentele legate de incendiu.

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime.

Conform datelor comunicate de către autorităţile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfășurare.

Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul şi menține în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, potrivit aceleiaşi surse.

Incendiul a fost lichidat.

Celulă interministerială de criză, creată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în urma incendiului din Bergkamen

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a contactat de urgență misiunea permanentă a României de la Berlin și Consulatul General de la Bonn pentru informații legate de incendiul din Bergkamen (Germania) și a creat o celulă interministerială de criză, al cărei obiectiv este oferirea de asistență imediată românilor implicați în caz.

 "Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a contactat de urgență misiunea permanentă a României de la Berlin și Consulatul General de la Bonn pentru furnizarea de informații și a creat o celulă interministerială de criză, al cărei obiectiv este oferirea de asistență imediată românilor implicați în caz. MRP se află în contact permanent cu autoritățile locale și așteaptă cu celeritate informații cu privire la măsurile luate de partea germană în vederea identificării mobilului atacului", a informat ministerul, prin intermediul unui comunicat.

MRP a precizat că "este aproape de comunitatea românească din Germania și urmărește cu maximum de interes" cazul incendierii imobilului din Bergkamen, locuit și de cetățeni români.

"Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut o convorbire cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, în care a solicitat de urgență ambasadorului detalii privind persoanele rănite și asistența care li se acordă cetățenilor români rămași fără locuință. În cadrul convorbirii, ministrul Andreea Păstîrnac și-a exprimat întreaga solidaritate cu victimele cetățeni români și a solicitat cu celeritate o poziție oficială a părții germane privind cauzele incendiului", a precizat sursa citată.

 

Mai multe articole despre:
incendiu incendiu Germania