MENIU

Zeci de răniți după ce două autobuze s-au ciocnit violent, pe un bulevard din Manhattan! Ce spune poliția despre ipoteza unui act criminal

Zeci de răniți după ce două autobuze s-au ciocnit violent, pe un bulevard din Manhattan/ Captură video

Incident rutier major joi seara, în Manhattan. Peste 80 de persoane au fost rănite în urma coliziunii a două autobuze. Din primele informații, răniții prezintă tăieturi și zgârieturi, dar și fracturi și răni la cap. Unele dintre persoanele rănite au fost tratate la fața locului, marea lor majoritate, în vreme ce 18 răniți au fost transportați la spital.  Află ce spune poliția despre ipoteza unui act criminal. 

Evenimentul rutier s-a petrecut joi seara,  cu puţin timp înainte de ora locală 19.00 (vineri, ora 2:00, ora României). Pompierii au fost solicitatți să intervină pentru un "accident rutier major" petrecut la intersecţia dintre First Avenue şi 23rd Street din cartierul Manhattan, acolo unde un autobuz turistic cu etaj s-a ciocnit cu un alt autobuz de transportul local, relatează abc7ny.com.

 

„Acest autobuz de turism din spatele nostru pare să fi trecut pe roșu și să ne blocheze autobuzul, l-a lovit de două ori, cred că mergea foarte repede”, a spus președintele MTA Transit Richard Davey.

Pompierii s-au mobilizat imediat la fața locului pentru a interveni la acest incident cu victime în masă. În videoclipul postat pe rețelele de socializare se poate vedea cum sunt salvați mai întâi pasagerii de pe puntea superioară a autobuzului turistic.

Unii dintre pasagerii autobuzului cu etaj au trebuit să fie scoși pe geam.

În urma impactului, 18 persoane au fost transportate la spital, iar alte 63 au solicitat îngrijiri medicale la faţa locului. Vestea bună este  că niciuna dintre victime nu a suferit răni care să-i pună viaţa în pericol.

Răniții au prezentat tăieturi, zgârieturi şi vânătăi. Unele persoane au fost tratate pentru suspiciuni de fracturi şi răni la cap şi la gât.

Șoferul autobuzului va primi o citație, potrivit unor surse. Până în prezent nu există nicio informație care să indice că accidentul ar fi avut la bază o intenție criminală.