MENIU

ZECI de deputați NU și-au publicat CV-ul, din 2020: De ce țin biografiile „la secret” - Ce-i recomandă pe ALEȘII care încalcă legea

ZECI de deputați nu și-au publicat CV-ul, din 2020: De ce țin biografiile „la secret” - Ce-i recomandă pe ALEȘII care încalcă legea

Aproape 30 de aleși români nu au oferit informații despre studiile pe care le au în biografiile care trebuie, legal, să fie publice, de la data intrării în Parlamentul României, după alegerile din 2020.

27 de deputați români nu și-au publicat CV-urile pe site-ul Camerei, deși au această obligație legală!

După ce, în urmă cu aproape 2 ani, presa a semnalat că o bună parte dintre deputați nu și-au publicat CV-urile pe site, au avut loc discuții în Biroul Permanent, iar secretariatul general a informat că doar 2 din 3 deputați aveau biografiile disponibile pe site. Pentru a rezolva situația, regulamentul a fost modificat la inițiativa secretarului Camerei, Ovidiu Ganț și a lui Varujan Pambuccian, deputatul minorității armene. Propunerea ca toți deputații să își publice biografiile a fost adoptată în iunie 2021.

Cu toate acestea, 27 de deputați continuă să ignore această obligație legală, iar aproape jumătate sunt liberali.

DEPUTAȚII PNL MAI PRESUS DE LEGE, FĂRĂ CV PUBLICAT

Felician Cozma, Valentin Făgărășian, Alin Ignat, Olivia-Diana Morar,

Gheorghe Pecingină, Tudor Polak, Alexandru Popa, Florin Roman,

George Stângă, Maria Stoian, Cosmin Șandru, Nelu Tătaru, Cristina-Agnes Vecerdi

SURSA: fanatik.ro

Chiar DOI foști miniștri se află pe listă, Florin Roman și Nelu Tătaru. De la UDMR se găsește pe listă Seres Denes, veteranul Parlamentului, al cărui membru este din 1992. Denes este la al optulea mandat, iar nici astăzi alegătorii nu știu cu ce s-a ocupat înainte să fie parlamentar.

DEPUTAȚII PSD MAI PRESUS DE LEGE, FĂRĂ CV PUBLICAT

Radu Cristescu, Augustin Ilișanu, Laurențiu-Daniel Marin,

Remus Mihalcea, Radu Popa, Paul Stancu, Irinel Stativă, Vasilică Toma

SURSA: fanatik.ro

Recent fostul deputat AUR, acum deputat neafiliat Dănuț Aelenei a trimis o adresă către secretarul general al Camerei în care cerea să se aplice sancțiuni. Nu a reușit însă, ci s-a decis ca lideri de grup să se reunească și să propună o soluție, potrivit fanatik.ro

DEPUTAȚII MAI PRESUS DE LEGE, FĂRĂ CV PUBLICAT

UDMR: Sereș Deneș

Minorități: Amet Varol, Ognean Crîstici, Silviu Feodor

Neafiliați: Claudiu Chira, Mihai Lasca

SURSA: fanatik.ro

Mulți dintre cei care totuși și-au publicat informațiile legate de studii și experiență profesională, au făcut-o în bătaie de joc. Deputatul Ibram Iusein de la Uniunea Democrată Turcă din România a trecut la „experiență profesională” doar „1970-2004 transporturi”. Din CV-ul său nu aflăm nici măcar unde s-a născut, iar la studii este trecut „licențiat în studii juridice” fără să fie precizată universitatea care i-a eliberat diploma. CV-ul este din 2008, iar până în 2022 nu a adăugat nicio informație.

Iar deputatul USR Ion-Marian Lazăr a postat un CV mai vechi, din perioada în care era șomer. La secțiunea „Despre mine” a CV-ului este trecută următoarea frază:

„Îmi doresc un job de inginer sau altă meserie, în care să utilizez cei 15 ani de experiență, dar care se poate diversifica, dat fiind faptul că sunt pe o funcție de conducere, ceea ce necesită ca eu să îmi măresc bagajul de informație necesar pentru a putea susține acest post.” 

Sursa: Camera Deputaților