MENIU

Zeci de copii din România, blocaţi pe un aeroport din Londra

24 de adolescenţi din Oradea blocaţi pe un aeroport din Londra, după ce zborul spre Budapesta cu carear fi trebuit dă decoleze vineri seară nu a mai plecat.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că pasagerii cursei Wizz Air aflaţi pe aeroportul Luton au fost relocaţi către alte zboruri cu destinaţia România, iar cetăţenii români de pe aeroportul Stansted care au participat la un program educaţional urmează să se întoarcă cu un autocar în ţară.

"Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de anularea, la data de 27 iulie 2018, a zborurilor companiilor Ryanair şi Wizz Air, pe rutele Londra - Budapesta, respectiv Londra - Arad. Misiunea diplomatică a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă cele două companii aeriene în vederea identificării unor soluţii şi pentru a se asigura că cetăţenilor români le sunt respectate drepturile. De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Londra s-au asigurat că cetăţenii români au primit apă şi vouchere pentru mâncare", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

MAE precizează că, în urma demersurilor misiunii diplomatice, a rezultat faptul că pasagerii cursei Wizz Air aflaţi pe aeroportul Luton au fost relocaţi către alte zboruri cu destinaţia România.

"În ceea ce priveşte situaţia grupului de cetăţeni români aflaţi pe aeroportul Stansted, precizăm faptul că acestora le-a fost asigurată cazarea de către Universitatea Cambridge, instituţie în cadrul căreia grupul de cetăţeni români a participat la un program educaţional. Cetăţenii români urmează să îşi continue călătoria către România, în cursul zilei de mâine (duminică - n.r.), cu un autocar pus la dispoziţie de universitate", se menţionează în comunicat.

Doi diplomaţi români din cadrul ambasadei menţin permanent legătura atât cu companiile aeriene, cât şi cu cetăţenii români aflaţi pe cele două aeroporturi.

Adolescenţii, elevi de la Liceul Onisifor Ghibu din Oradea, sunt blocaţi de vineri seară pe aeroportul Londra – Stansted, după ce aeronava Ryanair cu care trebuiau să ajungă la Budapesta n-a mai decolat, potrivit ebihoreanul.ro.

Mai multe zboruri au fost amânate sau anulate pe aeroportul Stansted din cauza unei furturi. 

"I-au ţinut în avion vreo cinci ore şi apoi i-au dat jos.Nu li se dau nici măcar informaţii. Însoţitoarea lor, profesoara de engleză, aşteaptă să afle ce se va întâmpla cu ei", a povestit, sâmbătă, BIHOREANULUI tatăl unei fetiţe de 14 ani aflată în grupul blocat în aeroport.

Mai mulţi părinţi au contactat Ambasada României în Marea Britanie, ea are împuternicirea", a explicat tatăl elevei.

Grupul se afla în Marea Britanie pentru a participa la un schimb de experienţă de o săptămână la Universitatea Cambridge.

Potrivit presei din Marea Britanie, pe Aeroportul Stansted Londra s-a creat "haos total" din cauza unei furtuni. Sâmbătă dimineaţa, numeroşi pasageri se plângeau pe reţelele de socializare că sunt nevoiţi să stea la cozi imense şi nu primesc informaţii. Unii dintre ei n-au avut altă soluţie decât să doarmă pe jos, în terminal.

Mai multe articole despre:
Londra