MENIU

Zeci de cazuri de coagulare a sângelui după vaccinarea cu AstraZeneca, INVESTIGATE de Agenția Europeană pentru Medicamente

Vaccin AstraZeneca. Foto: Profi Media

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat, miercuri, că investighează 62 de cazuri rare de coagulare a sângelui, raportate la nivel mondial după vaccinarea cu serul dezvoltat de AstraZeneca/Oxford. 

Șefa EMA, Emer Cooke, a precizat că 44 de cazuri sunt din Spaţiul Economic European, dintr-un total de 9,2 milioane de persoane care au fost vaccinate în regiune.

Totalul cazurilor menționate nu include toate cazurile de boală, cunoscută ca tromboza sinusurilor şi a venelor cerebrale (CVST), care au fost raportate în Germania, a precizat sursa citată, potrivit Agerpres. 

AstraZeneca, în pragul unui nou SCANDAL! O țară europeană a SUSPENDAT vaccinarea cu serul anti-Covid

Tot miercuri, în aceeași conferință de presă au fost prezentate și concluziile la zi ale analizelor care sunt în desfășurare. Experții EMA au transmis că nu au găsit deocamdată niciun factor de risc specific în cazul vaccinului anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca/Oxford, precum vârsta, genul şi istoricul medical. Mai multe detalii despre reacțiile adverse ale acestui ser sunt disponibile AICI