MENIU

Zeci de angajați fără loc de muncă, înainte de Crăciun. Cum explică situația Primăria Brașov

Angajați lăsați fără un loc de muncă

Zeci de angajaţi ai unei societăţi din subordinea Primăriei Braşov vor rămâne fără locul de muncă chiar înainte de Crăciun. Totul din cauza unui proiect de hotărâre prin care se doreşte eficientizarea societăţii. Consilierii locali au votat "pentru", iar directorul firmei va trebui să decidă cine rămâne fără venit, în plină iarnă.

21 de muncitori de la o societate aflată în subordinea Primăriei Brașov își vor pierde slujba chiar înainte de Crăciun. Aleșii locali au adoptat un proiect de hotărâre prin care se dorește eficientizarea societății și care presupune concedierea a 30% din angajați. 

Unul dintre zugravii care lucrează acolo s-a prezentat în ședința de plen a Consilului local și a încercat să susțină cauza colegilor săi. Acesta l-a întrebat pe primar cum este posibil ca un director să fie demis pe baza unor criterii, iar pentru aceleași rezultate noul director să își mărească salariul. Angajatul mai spune că nu înțelege de ce Primăria oferă altor firme lucrări care ar putea fi realizate chiar de ei. 

Primarul Allen Coliban a afirmat că la societatea respectivă există "o situație bizară", iar directorul spune că nu a găsit alte soluții în acest moment. 

Proiectul a trecut cu 22 de voturi "pentru" și 4 "împotrivă", astfel că directorul firmei va trebui să aleagă 21 de angajați care vor rămâne fără loc de muncă în plină iarnă.

Societatea gestionează clădirile aflate în proprietatea Primăriei Brașov și execută lucrări de întreținere, modernizare sau renovare.

Mai multe articole despre:
angajati primarie brasov disponibilizari craciun