MENIU

Atenţie la ger! Zece piese importante de la maşină ce ar putea fi distruse

Cei de la site-ul PieseAuto.ro ne-au dat cateva detalii despre piesele care se cauta in perioada de frig extrem. Mai precis, e vorba de acele piese sau accesorii auto care cedeaza cand temperatura scade la sub 10 grade Celsius.

1. Acumulator. Fara indoiala, te asteptai ca in acest top sa fie bateria masinii. Pentru ca daca masina e dotata cu un acumulator vechi, acesta va ceda cand vine iarna serioasa si temperatura scade serios.

2. Bare de protectie. Frigul are insa si efecte mult mai grave asupra masinii. De exemplu, multe bare de protectie construite din plastic, in special cele aftermarket, ieftine, care nu sunt originale, risca sa crape iarna cand e frig.

3. Stergatoare. Sa dai drumul la stergatoare cu parbrizul inghetat si necuratat, este o prostie uriasa. Dar totusi se gasesc destui indivizi care au impresia ca stergatoarele sunt precum o racleta de gheata si pot sa inlature apa inghetata.

4. Macarale geam. Macaralele de geam sunt printre piesele cele mai cautate pe timp de iarna crunta. Pentru ca sunt destui soferi nu foarte inteligenti care se gandesc ca e o idee buna sa deschida geamurile laterale cand au chederele inghetate.

5. Manere portiere. Tot din cauza prostiei oamenilor se intampla sa cedeze si manerele de plastic ale portierelor. Cu usile inghetate bocna, chederele etanse, oamenii trag cu putere de usi incercand sa intre in masina, scrie 4tuning.ro.

6. Chedere usi. Din acelasi film fac parte si chederele portierelor. Intra umezeala si apa la ele, dupa care ajung sa se etanseizeze de usi. Si cand deschidem portierele, luam si cate o bucata din materialul chederului, facandu-l bucati.

7. Fuste si prelungiri bare. Deoarece autoritatile isi fac treaba cum si-o fac, adica... nu prea, strazile raman mereu acoperite de sloiuri, santuri si bucati mari de zapada inghetata. Mai ales pe drumurile secundare, unde frezele si lamele masinilor mari nu intra niciodata.

8. Scuturi motor. La fel se intampla si cu scuturile de motor de la unele masini. Mai ales cu cele din plastic subtire, care de la socurile luate atunci cand masina incaleca un sleau de gheata se slabesc, dupa care se indoaie si raman pierdute undeva.

9. Calculator auto. La masinile mai vechi, se intampla ca din cauza umezelii acumulate in unele mufe electrice, odata cu venirea inghetului, sa ne trezim cu grave probleme la instalatia electrica.

10. Motoras stropitor. Cand facem greseala de a ramane cu lichidul de vara in rezervorul lichidului de parbriz, atunci cand vine gerul, acesta o sa inghete fara emotii.

Mai multe articole despre:
masina inghetata