MENIU

Zece lucruri la care trebuie să fii atent atunci când vrei să cumperi o locuință

Foto arhivă

O casă reprezintă o investiție majoră pentru mulți români, iar euforia de moment îți poate distrage atenția de la micile sau marile probleme ale unei locuințe, pe care le vei regreta ulterior.

FISURI

 

În primul rand, ar trebui să arunci o privire mai atenta și să vezi daca exista fisuri. Nu vorbim despre fisurile fine care sunt normale și care apar pe măsură ce clădirea se așează, ci vorbim despre fisurile adânci care semnalează o problema la fundația casei sau chiar la structura acesteia. Î

 

În cazul în care observi astfel de fisuri, sfatul nostru este să iți îndrepți atenția către alta casa, mai bine construita. În același timp, verifica și daca exista fisuri la nivelul ramelor de la ferestre, a tocurilor de la uși, dar și daca ferestrele sau ușile se închid ușor, fără probleme.

 

Daca în locuință pe care vrei să o cumperi exista un miros prea puternic de odorizant, acesta ar putea fi un posibil semnal de alarma. Vânzătorul poate încercă să mascheze eventuale probleme legate de instalațiile sanitare.

Totodată, mirosul poate să vina de afara și daca o să cumperi acea locuință, exista riscul să nu scapi niciodată de acea problema.

 

UMEZEALĂ LA GEAMURI

 

Ar trebui să verifici și geamurile atent. Daca acestea sunt umede, atunci cu siguranță exista o problemă legată de igrasie sau mucegai. Bineînțeles, finisajele sunt foarte importante. Totuși, verifica atent gresia sau faianță prezenta în bucătărie sau în baie.

 

Daca exista crăpături ori plăcile sunt inegale sau strâmbe, mai mult că sigur acestea au fost realizate de amatori. Așadar, exista riscul că toate acestea să trebuiască refăcute.

 

IGRASIE MUCEGAI

 

Igrasia sau mucegaiul reprezintă mari probleme, dar pot anunță și alte defecțiuni. Exista riscul că pereții să fie îmbibați cu apa sau să existe scurgeri provenite de la acoperiș sau de la țevile care trec prin pereți. Tocmai de aceea, locuințele care prezinte urme de mucegai sau igrasie trebuie evitate.

 

INSTALAȚIA ELECTRICĂ

 

De asemenea, trebuie să verifici daca instalația electrica și rețeaua de apa sau canalizare funcționează în mod corespunzător. Testează toți consumatorii electrici și vei daca exista probleme. Mare atenție și la mirosul de încins sau ars. În cazul în care cumperi o casa și aceasta are spațiu la subsol, este obligatoriu să îl verifici.

Acesta trebuie să fie uscat și să nu prezinte fisuri. Orice miros de mucegai poate anunță o posibilă problema legata de infiltrații de apa prin pereți. Verifica și geamurile, iar daca acestea sunt umede exista o problemă. Desigur, în cazul în care casa are și mansarda, trebuie să verifici neapărat și acel spațiu.

 

FISURI ACOPERIȘ&SCURGERI PE LÂNGĂ FERESTRE

 

Fii atent la posibile fisuri în acoperiș, dar și daca exista scurgeri de apa pe lângă ferestre. Toate astea înseamnă cheltuieli în plus pe care cu siguranță nu le vrei. De aceea, este foarte important să știi cum să verifici o locuință. Nu ar fi rău să verifici și zona în care se afla casa sau apartamentul pe care urmează să îl cumperi.

 

Ar fi bine să observi și ce fel de persoane locuiesc în zona respectiva, daca exista spatii verzi, daca exista magazine sau daca este o zona sigura. La final, iți mai spunem că ar fi bine să inspectezi și zonele greu accesibile. Daca exista gândaci de bucătărie sau de canalizare, lucrurile nu arata deloc bine, așa că iți sugeram să iți îndrepți atenția în alta parte.

SURSA