MENIU

Zece inspectorate școlare, inclusiv București și Timiș, nu au pe site informații vizibile privind vaccinarea

Zece inspectorate școlare, inclusiv București și Timiș, nu au pe site informații vizibile privind vaccinarea

Inspectoratele școlare din zece județe, inclusiv București și Timiș, n-au publicat pe site-urile proprii informații vizibile despre vaccinarea anti-COVID. Alte patru județe 

Până pe 12 ianaurie, 10 din cele 41 de inspectorate școlare din țară nu aveau informații vizibile pe deschiderea site-urilor despre platforma ROVACCINARE și nici alte informații despre vaccinare, potrivit scoala9.ro.

Inspectoratul Școlar al municipiul București, cât și cele din județele Timiș, Buzău, Bihor, Maramureș și Prahova nu au nicio informație la vedere despre vaccinarea anti-COVID. Pe site-urile altor patru județe, Brașov, Giurgiu, Mehedinți și Neamț informațiile sunt postate în partea de jos a site-ului, în fluxul de știri sau de noutăți. 

Pe de altă parte, pe site-urile inspectoratelor școlare Cluj și Caraș-Severin, o treime din pagina principală este ocupată de imaginea pentru campania de promovare a vaccinului împotriva COVID-19.

Secretarul de stat Sorin Ion, pentru învățământul preuniversitar, a trimis inspectorilor generali încă din data de 30 decembrie un mesaj în care le solicită „să posteze pe pagina principala linkul către platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19“. 

Și ministrul  Educației Sorin Cîmpeanu a afirmat, pentru scoala9.ro, că a cerut imperativ tuturor inspectoratelor școlare, universităților și școlilor să posteze informații despre campania de vaccinare, respectiv un link care să facă trimitere la site-ul campaniei de informare pentru vaccinul anti-COVID.

Mai multe articole despre: