MENIU

Ţi-a apărut o astfel crăpătură în colţul gurii? Iată motivul pe care medicii evită să îl spună

crapaturi in coltul gurii tratament, zabaluta la gura, zabala la gura la copii, infectie coltul gurii, crapaturi in coltul gurii candida, cu ce trece zabala de la gura, zabala 

Buzele noastre sunt supuse zilnic unor factori externi și interni ce le pot afecta sănătatea. Cea mai frecventa afecțiune este numită în popor zăbala. Aceasta include leziunile și inflamațiile de la nivelul buzelor cum ar fi rănile de la colțurile gurii, acele crăpături sau fisuri dureroase ce se vindecă cu greu.

Cauze probabile mai des întâlnite

Atunci când o persoană îşi umezeşte buzele în exces sau le expune la aer rece, uscat şi vânt, buzele sale se pot usca şi vor apărea crăpături în pielea subţiată. Alţi vinovaţi ai crăpăturilor de la colţul gurii sunt deficitul de fier, de vitamina A, D sau oricare dintre vitaminele din grupul B, conform sfatulmedicului.ro.

Cauze probabile mai rar întâlnite

Fisurile pot fi un semn al infecţiilor fungice, cum ar fi candidoza care provoacă şi roşeaţa în jurul fisurii sau pot fi o reacţie alergică uşoară, la un ingredient al unui produs cosmetic recent folosit.

Ce este de făcut?

Buzele vor fi hdratate prin aplicarea unei creme hidratante consistente, fără parfum. Dacă s-a început utilizarea de produse cosmetice noi, se va opri utilizarea acestora şi vor fi reintroduse treptat. În cazul în care fisurile persistă, se agravează sau par a se fi infectat, se va consulta medicul pentru a se face modificări în dietă şi pentru a se recomandă tratament pentru infecţie.

Mai multe articole despre:
zabala zabala coltul gurii