MENIU

Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău. De când intră în vigoare decizia?

Aeronavă WizzAir

Compania aeriană a anunțat că suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău începând cu 14 martie. Motivul este legat de "situația securității din Republica Moldova", potrivit unui comunicat.

Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, compania a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie.

 

După data de 14 martie, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău, vor fi suplimentate cursele către Iași. Acest lucru presupune o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din reţeaua companiei, a tramnsmis Wizz Air într-un comunicat.

 
 

Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. 

Clienții afectați vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

 

Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță, se mai arată în comunicat .

Mai multe articole despre:
Wizz Air zboruri Chișinău razboi