MENIU

Marele leac din taigaua siberiană. Cum vindecau şamanii orice boală

Şamanii din Siberia

Încă din timpuri străvechi, la numeroase popoare au existat ritualuri în care se foloseau poţiuni realizate din miere, plante şi fructe, utilizate deopotrivă ca leacuri de sănătate şi ca remedii pentru problemele sufleteşti. Foarte răspândite în taigaua siberiană, medicina modernă le confirmă astăzi efectele.

Suriţa - elixirul zeilor
Vracii triburilor slave din taigaua siberiană prepa­rau o poţiune magică, despre care spuneau că purifică trupul şi izbăveşte sufletul, care numai astfel se poate curăţa. Suriţa - licoarea preparată din fructe fermen­tate sau lapte, miere şi ierburi magice, era so­cotită "băutura zeilor", un adevărat panaceu uni­versal. Ea alunga oboseala fizică şi psihică, fortifica organismul, îmbunătăţea sis­temul imunitar, digestia şi vi­goa­rea bărbătească.

Potrivit revistei Formula AS, în scrierile sacre se spune: "Prima ceaşcă iz­goneşte mâhnirea, caznele su­fle­teşti, oste­neala şi slăbiciunea. A doua ceaşcă oferă bucurie şi tinereţe veşnică, alungând bătrâ­neţea apăsătoare. A treia ceaşcă deschide poarta către nemurire, către lumea Zeilor!" În zilele noastre, nutriţioniştii confir­mă adevărul că această licoare, con­su­mată zilnic, combate stresul, stările de anxietate şi insomniile, tonifică sistemele muscu­lar, nervos şi car­diovascular, normalizează funcţiile organelor interne, combate simptomele poliartritei.

Reţeta cu fructe fermentate
Ingrediente: 2,5 kilograme de miere, 9 litri de apă "vie" de izvor, 250 de grame de fructe de pădure fer­mentate. Apa "vie" se obţine din apă pură, de izvor, lăsată în bătaia soarelui timp de o jumătate de zi. Se spune că atunci când e turnată în vas, este bine să se rostească cuvinte duioase, însoţite de gânduri cât mai luminoase şi curate. Pentru a obţine fermentul din fructe, se folosesc mai multe feluri de fructe de pă­dure (afine, frăguţe, mure, zmeură) foarte bine coap­te. Fără să se spele, se aşează într-un borcan de 800 de grame şi se strivesc cu o lingură de lemn. Gura borca­nului se leagă cu un prosop de pânză şi se lasă la fermentat timp de cinci zile.

Se mută apoi conţinutul într-un alt recipient mare, împreună cu mierea, se toarnă apă şi se acoperă vasul cu o farfurioară. Se lasă la fermentat direct în lumina soarelui, timp de trei zile. Apoi, se mută într-un loc întunecos, pentru o fermentare liniştită, timp de aproximativ două săptă­mâni. Când veţi observa că bulele de bioxid de carbon nu se mai ridică la suprafaţă, strecuraţi cu mare grijă lichidul în recipiente curate, de sticlă. Atenţie să nu tul­buraţi fermentul de fructe depus pe fundul borca­nu­lui. Se conservă în sticle închise ermetic, într-un loc răcoros, ferit de lumina soarelui, timp de maxi­mum trei luni.
Administrare: o jumătate de ceaşcă, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Durata tratamentului este de 21 de zile.

Reţeta cu lapte
Într-un recipient de sticlă se toarnă trei litri de lapte proaspăt ţărănesc (nepasteurizat!), trei linguri de miere şi următorul amestec de plante: câte un sfert de linguriţă de sulfină, de urzi­că, de pelin şi de hamei. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, în sensul acelor de ceasor­nic, apoi reci­pientul se acoperă cu un capac şi se aşea­ză într-un loc scăldat de lumina soarelui timp de nouă zile. În fiecare zi, bău­tura se amestecă bine cu o lingură de lemn. (Se amestecă şi de câte ori este consumată.) Se administrează câte un pahar pe zi, timp de două săptămâni. Se recomandă ca tratamentul să se facă în fiecare anotimp, o dată la trei luni.

Reţete pentru 1001 boli

Băuturile din miere şi amestecuri de plante, pre­gătite conform reţetelor străvechi, potolesc setea din zilele arzătoare ale verii şi oferă organismului nu­tri­enţi indispensabili, vitamine şi minerale. Mierea are proprietatea de a preveni dez­voltarea depresiei şi a tul­burărilor sistemului nervos, de a consolida sistemul imu­nitar şi circulaţia sanguină, de a combate afecţiu­nile pul­monare şi cele cardio­vascu­lare. Îmbi­nate cu plante me­di­ci­nale şi fructe, băutu­rile din mie­re sunt foarte gus­toase şi cu efect ra­pid, atât pentru copii, cât şi pentru persoanele de vârsta a treia.

Băutură din caise pentru gastrită

Caisele se spală bine sub jet de apă, se curăţă de sâmburi şi se dau prin storcătorul de fructe. (Pentru obţinerea preparatului, avem nevoie de un litru de suc proaspăt de caise.) Separat, peste două linguri de pulbere de mentă se toarnă 400 de mililitri de apă clocotită. Vasul se acoperă şi se lasă la infuzat timp de patru ore, apoi se strecoară. Se amestecă sucul de caise cu infuzia de mentă, se adaugă o cană de miere şi un litru de alcool de 96 de grade, se agită bine şi se lasă la macerat timp de trei zile, într-un loc ferit de lumina soarelui. Se filtrează şi se conservă în sticle de culoare închisă, într-un loc întunecos şi răcoros, maximum doi ani. Se administrează câte 30 de picături, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.

Mai multe articole despre:
null