MENIU

Wagner recrutează masiv în Moldova. Mercenarii propun un salariu de 300.000 de ruble și „premii conform rezultatelor”

Grupul Wagner desfășoară campanii agresive de recrutare în țara vecină. Foto: Profimedia

Partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) solicită autorităților Republicii Moldova să declare grupul Wagner ca fiind un grup terorist și să impună sancțiuni împotriva tuturor persoanelor recrutate sau care acționează în numele acestuia. 

 Comunicatul emis de partid subliniază condamnarea fermă a acțiunilor subversive desfășurate de persoanele afiliate grupului terorist Wagner pe teritoriul Republicii Moldova și îndeamnă autoritățile să întreprindă toate măsurile necesare pentru a le reține, izola și pedepsi, conform informațiilor furnizate de Unimedia.

Potrivit declarației formațiunii, grupul Wagner recrutează activ din populația din stânga Nistrului un număr semnificativ de noi mercenari. Se caută în special bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 60 de ani, fără a fi necesară o pregătire militară prealabilă, iar ofertele includ contracte cu salarii începând de la 300.000 de ruble rusești și bonusuri în funcție de performanțe.

Anunțul, semnat de către un individ numit Andrei Nicolaievici Troșev, prezentat ca un erou al Federației Ruse, promite o pregătire excelentă oferită de către instructori de cea mai înaltă calificare, poliță de asigurare medicală și de viață, cu garantarea tuturor plăților stabilite în contract, precum și asigurarea completă cu muniție și echipament militar modern.

Procesul de angajare se desfășoară direct de pe teritoriul Transnistriei, prin intermediul unui număr de telefon disponibil pe aplicația Viber, iar în anunț este specificată și o adresă de e-mail cu extensia ".ru". Conform formațiunii, știrea a fost publicată pe mai multe site-uri deținute în stânga Nistrului, iar cititorii acestor site-uri sunt încurajați să o distribuie către toți cei interesați. Deși acest anunț a fost făcut înainte de rebeliunea grupului Wagner, el nu a fost retras de pe site-urile care l-au preluat inițial. 

„Partidul CUB condamnă vehement acțiunile subversive ale persoanelor afiliate grupului terorist Wagner pe teritoriul Republicii Moldova și îndeamnă autoritățile să ia toate măsurile necesare pentru a le reține, izola și pedepsi. În acest anunț, totul este criminal și pasibil de răspundere penală. De la fapta de recrutare a unor mercenari, pasibilă de pedeapsa prevăzută de art.141, alin.2 al Codului Penal al RM, care stabilește pedepse de la 10 la 15 ani închisoare pentru participarea la organizații criminale până la sancțiunea de retragere a cetățeniei Republicii Moldova, conform legii cu privire la cetățenie (N.1024 din 02.06.2000) tuturor persoanelor înrolate ca mercenari”, atenționează formațiunea.

Ofițer britanic: „Wagner este mult mai mare decât războiul din Ucraina”. Dezvăluiri incendiare despre grupul de mercenari activ în peste 30 de țări

Mai multe articole despre:
grupul wagner wagner prigojin mercenari