MENIU

Vulturul de bronz de 100 kg din Cimitirul Eroilor din Zalău a dispărut peste noapte: Polițiștii au intrat pe fir - Ce s-a găsit la fier vechi

Polițiștii din Zalău au intrat în alertă după ce simbolul de aproape 100 de ani a dispărut din Cimitirul Eroilor. Este vorba despre Vulturul de bronz care cântărește 100 de kilograme.

 

Polițiștii din Zalău au început cercetările după ce a fost anunțat furtul simbolului din Cimitirul Eroilor. Vulturul de bronz din Cimitirul Eroilor din Zalău a dispărut peste noapte. 

Doi bărbaţi din Sălaj au fost arestaţi preventiv, vineri, ei fiind acuzaţi că au sustras de pe monumentul din Cimitirul Eroilor din Zalău un vultur de bronz datând din anul 1925. Bărbații l-au vândut la fier vechi. Polițiștii au recuperat în final simbolul din Cimitirul Eroilor.

În urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au dispus efectuarea urmăririi penale față de un tânăr de 22 ani, din municipiul Zalău și față de un bărbat de 29 de ani, din comuna Românași, bănuiți de comiterea, în formă continuată, a infracțiunii de furt calificat. Polițiștii de investigații criminale îi bănuiesc pe aceștia că, în perioada 29 iunie – 13 iulie, ar fi pătruns prin escaladarea gardului într-un imobil nelocuit din municipiul Zalău, de unde ar fi sustras un clopot din cupru, de 25 – 30 de kilograme, cinci cazane din cupru, trei săbii artizanale și alte bunuri din cupru, bronz și alamă, cauzând astfel un prejudiciu total de 25.000 de lei. De asemenea, tânărul de 22 de ani este bănuit de polițiști că, la data de 25 iulie, în jurul orei 4, împreună cu bărbatul de 29 de ani și cu o tânără de 20 de ani, din municipiul Zalău, ar fi distrus sistemul de închidere al unui dozator de lapte aflat pe bulevardul Mihai Viteazu, pentru a fura banii, potrivit Magazin Sălăjean.

Cei trei sunt bănuiți că, în perioada 21 – 26 iulie, ar fi furat din Cimitirul Eroilor din Zalău, o statuetă din bronz de 100 de kilograme, datând din anul 1925. Aceștia ar fi vândut-o la un punct de colectare a metalelor neferoase, unde a fost găsită de polițiștii sălăjeni.